Pasiruoškite fluxiškam savaitgaliui – skelbiama „Fluxus“ festivalio programa | Kas vyksta Kaune

Pasiruoškite fluxiškam savaitgaliui – skelbiama „Fluxus“ festivalio programa

Asociatyvi / „Facebook“ nuotr.

Ant buvusio „Lituanicos“ fabriko įsikūrusio žymiojo senamiesčio išminčiaus pypkė parūko geltonos spalvos dūmais. Žygimanto Amelyno ir Tado Šimkaus sukurtas senolis paskelbė atsakymą į kelias savaites kauniečius kamavusį klausimą: „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizuojamas Fluxus festivalis tikrai bus! Keisčiausias ir triukšmingiausias metų kopimas į Parodos kalną vyks vėlų rugsėjo 12 dienos vakarą, o puoštis fluxiškais kostiumais ir fotografuotis šalia ant Parodos kalno esančio ekrano galima buvo jau anksčiau.

[susije_video kurie=””]

Dvi dienas fotografas fiksavo visus jau spėjusius pasipuošti fluxiškais kostiumais. Besirengiančių festivaliui dalyvių nuotraukos bus rodomos ekrane.

„Jau pernai kauniečiai užtikrintai įrodė norintys ir galintys įvairiausiais būdais prisidėti prie miesto pokyčių, o šį, Fluxus festivalį, kuria ne kas kitas, o visos Kauno miesto bei rajono bendruomenės. Todėl kviesime jungtis į visos dienos programą: norintieji galės pasiruošti kopimui, specialiose dirbtuvėse gaminantis privalomą festivalio atributą – fluxišką kostiumą, taip pat visame mieste vyks kūrybiški renginiai, – sako „Kaunas 2022“ bendruomenių programos „Visi kaip vienas“ kuratorė Greta Klimavičiūtė-Minkštimienė.

Pasak G. Klimavičiūtės-Minkštimienės atvirose kūrybinėse dirbtuvėse, veikiančiose Kauno Santakoje, miestiečiai prieš festivalį galės pasigaminti ne tik kūrybišką ir netikėtą, tačiau ir tausojantį aplinką kostiumą – dirbtuvėse bus naudojamos tik antrinės žaliavos. Dirbtuvių pradžia: 17 val.

Į „Fluxus festivalio Stebuklingų kilimų maršrutą“, truksiantį visą festivalio dieną ir išsidėsčiusį daugelyje miesto vietų, pakvies Kauno bienalė.

Nuo pat ryto vykstančioje festivalio programoje bus galima išgirsti eiliuotos poezijos Šilainių kavinėje, su šokėjais Mantu Stabačinsku ir Vasara Visockaite jungtis į kūrybinę laboratoriją Vienybės aikštėje, dalyvauti ir klausytis Kauno pasakų ekskursijoje po Zanavykų turgų, Kauno IV-ajame forte – išsikepti zefyrų. Visą Kauno bienalės siūlomą Fluxus dieninę programą galima rasti čia.

Festivalio kulminacijos – kopimo į Parodos kalną pradžia: rugsėjo 12 d. 21:30 val. Kopimo startas – Kauno Soboras. Kadangi dėl galiojančių epideminės situacijos reikalavimų festivalyje gali dalyvauti ribotas žmonių skaičius, į festivalį būtina registruotis. Tą padaryti galima čia. Įkopusius į Parodos kalną festivalio dalyvius pasitiks Fluxus programa, pilna netikėtumų.

Festivalio metu būtina dėvėti veidą dengiančias kaukes ir laikytis saugaus atstumo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA