Ne viename Kauno mikrorajone siautėjęs automobilių ilgapirštis laukia teismo sprendimo | Kas vyksta Kaune

Ne viename Kauno mikrorajone siautėjęs automobilių ilgapirštis laukia teismo sprendimo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu bendradarbiaudama su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai perdavė teisminiam nagrinėjimui pilnamečio asmens, 35 metų vyro, baudžiamąją bylą, kurioje, kaip buvo pareigūnų nustatyta, jog šių metų sausio – kovo mėn. buvo įvykdytos įžūlios vagystės iš transporto priemonių bei kiti šio asmens nusikaltimai įvairiose Kauno miesto mikrorajonuose.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai kartu su kolegomis iš Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos atliko eilę procesinių veiksmų ikiteisminiame tyrime dėl 14 nusikalstamų veikų, t. y. šio piliečio įvykdytų svetimo turto vagysčių, turto sunaikinimo ir sugadinimo bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis – nusikaltimų, numatytų pagal požymius Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse 178 str. 2 d., 187 str. 1 d. ir 259 str. 2 d.

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, Kauno miesto gyventojas, anksčiau ne kartą baustas administracine tvarka už įvairius teisės pažeidimus, taip pat ne kartą teistas už turtinių nusikaltimų įvykdymą, nusikaltimus, padarytus žmogaus sveikatai bei viešajai tvarkai. Būdamas teismo sprendimu pripažintas recidyvistu, stokodamas lėšų pragyvenimui ir asmeninėms reikmėms, sugalvojo brutualų būdą greitai pasipelnyti iš kitų žmonių turimo turto.

Jis, iš anksto pasirūpinęs specialiais įrankiais: atsuktuvu, replėmis, veržliarakčiu, stiklo daužikliu, sulankstomu peiliuku, kišeniniu žibintuvėliu, plastikiniais maišeliais, vienkartinėmis pirštinėmis bei kuprine, atvykdavo į vieną iš gyvenamųjų Kauno miesto mikrorajonų ir čia, nusižiūrėjęs jam į akį kritusią transporto priemonę, dažniausiai „BMW”, „Nissan Qashqai”, „Mercedes Benz” ar „Audi” modelio automobilius bei, pritaikęs tinkamą momentą, panaudodavo su savimi atsineštus įrankius ir įsibrovęs į svetimą automobilį, vogdavo vertingus daiktus, kuriuos galėjo greitai realizuoti ir tokiu būdu gauti pinigų.

Pagrindiniu jo grobiu buvo multimedijos įrenginiai ir priekiniai automobilių žibintai. Prisigrobęs vertingų daiktų, jis pats ieškodavo viešojoje interneto erdvėje talpinamų skelbimų, kuriuose asmenys skelbiasi superkantys įvairią techniką. Todėl pavogtus daiktus pardavęs supirkėjams, jis gaudavo įvairiai – nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų eurų. Įgytus pinigus jis išleisdavo savo asmeninėms reikmėms.

Vyras neteisėtas veikas vykdė vienas, bendrai Dainavos ir Šilainių mikrorajonuose per 3 mėnesių laikotarpį iš viso įvykdė 14 nusikalstamų veikų, kol galiausiai vieną naktį nusikaltimo vietoje su vogtais daiktais ir plastikiniu maišeliu su narkotine medžiaga buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Dėl visų padarytų nusikaltimų prisipažino, gailisi.

Net 12 asmenų ir 3 draudimo bendrovės buvo pripažintos nukentėjusios, nes joms dėl įvykdytų nusikaltimų padaryta didžiulė materialinė žala, kurios dydis siekia virš 24 000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA