Apsimetęs pareigūnu sukčius iš moters išviliojo turto už beveik 3 tūkstančius eurų | Kas vyksta Kaune

Apsimetęs pareigūnu sukčius iš moters išviliojo turto už beveik 3 tūkstančius eurų

Kauno apskrities VPK nuotr.

Pareigūnai gyventojų prašo išlikti budriais ir primena, kad pareigūnai niekuomet neskambina piliečiams siūlydami neoficialiai išspręsti problemą, pareigūnai nevaikšto į namus tikrinti pinigų, neskambina prašydami asmens duomenų. Tai yra sukčiai, kurie netikėtu skambučiu manipuliuoja žmonių jausmais ir verčia juos, apimtus streso, skubėti priimti atsakingus sprendimus.

Rugpjūčio 28 d. apie 14.20 val. Kauno r., Žiegždrių k., į moters laidinį telefoną paskambino vyras, kuris prisistatė tardytoju iš policijos ir pasakė, kad moteris siejama su asmenimis, kurie vykdo nusikalstamas veikas, todėl būtina patikrinti jos turimus pinigus bei juvelyrinius dirbinius.

Apie 15.00 val. į namus atvykusiam vyrui buvo paduota 1525 eurai, auksinė grandinėlė, auksinė apyrankė bei 4 auksiniai žiedai. Daiktus patikrinimui automobilyje pasiėmęs vyras nebegrįžo. Moteriai buvo padaryta apie 2525 eurų žala. Daugiabučio namo laiptinėje esančios vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo asmenį, galintį turėti tyrimui reikšmingos informacijos.

Gyventojus, atpažįstančius šį asmenį, žinančius jo buvimo vietą ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK telefonu (8 700) 60129 arba rašyti el. paštu guoda.zilinskaite@policija.lt.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Šiemet per 7 mėnesius šalyje registruoti 1409 sukčiavimo atvejai (t. y. beveik 4 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį). Daugiau nei pusė sukčiavimų (55 proc.) pareigūnams pavyko išaiškinti. Kauno apskrityje iki rugsėjo mėnesio registruota šiek tiek daugiau nei 400 atvejų, 59 iš jų – telefoninio sukčiavimo atvejai.

Jeigu norite sužinoti, kaip jūs galite apsisaugoti nuo galimų sukčių atakų, spauskite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA