Transporto inovatorės „Elintos“ naujuosius hibridinius modelius pirmieji išbandys kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Transporto inovatorės „Elintos“ naujuosius hibridinius modelius pirmieji išbandys kauniečiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno LEZ įsikūrusi gamykla „Elinta“ jau ne pirmą kartą garsina Kauną inovatyviais sprendimais. Šį penktadienį įmonėje užbaigtas svarbus projektas: baigta 6-ių hibridinių mikroautobusų gamyba, o naujosios transporto priemonės jau labai greitai išriedės į Kauno gatves. Tai išskirtinis pavyzdys, kuomet viešojo sektoriaus užsakymu mokslo inovacijas ėmėsi įgyvendinti verslas. 

Hibridiniai mikroautobusai pagaminti Kauno miesto užsakymu ir papildys „Kauno autobusų“ parką bei bus naudojami viešojo transporto poreikiams. „Elinta Motors“ gaminama hibridinė įranga ir motorai sumontuoti „Mercedes- Benz“ prekinio ženklo mikroautobusuose, o projektas vykdytas drauge bendradarbiaujant su kita lietuviško kapitalo įmone „Altas“.

Apie šio unikalaus projekto eigą, verslo, mokslo ir viešojo sektoriaus bendradarbiavimo svarbą, technines naujųjų hibridinių mikroautobusų specifikacijas bei kitas „Elinta“ inovacijas tiesioginėje portalo „Kas vyksta Kaune“ transliacijoje papasakojo „Elinta Motors“ direktorius Laurynas Jokužis, įmonės „Elinta“ pagrindinis akcininkas Vytautas Jokužis bei „Elinta Motors“ vienas akcininkų Arūnas Strumskis.

Kaunietis verslininkas, inovatorius, technikos mokslų daktaras Vladas Lašas pasidžiaugė, kad kauniečių, KTU absolventų inovacijos garsina mūsų specialistus toli už šalies ribų – Europos miestų gatvėmis jau rieda beveik šimtas „Elinta“ gamykloje sukurtų elektrinių trasporto priemonių. O pastaroji Kaune įdiegta inovacija aplenkė ir „Tesla“ – ši elektromobilių milžinė dar nėra sukūrusi modelio mikroautobusų kategorijoje.

Tiesioginės transliacijos vaizdo įraše ne tik sužinokite daugiau apie netrukus į Kauno gatves išriedėsiančius „Elinta“ gamykloje sukurtus hibridinius mikroautobusus, šios transporto inovacijų lyderės ambicingus planus, bet ir stebėkite pasivažinėjimą vienetiniu „Elinta“ meistrų sukurtu elektriniu sportiniu automobiliu, kuris savo pajėgumu ir vėl pralenkia „Tesla“ modelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA