Kaune įsisiūbavo tradicinė rudens mugė | Kas vyksta Kaune

Kaune įsisiūbavo tradicinė rudens mugė

D. Biržiečio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Penktadienį per Laisvės alėją nusidriekė amatininkų, tradicinių gardumynų gamintojų ir įvairiausio plauko smulkių pardavėjų prekystaliai – Kaune startavo 2020-ųjų rudens mugė. Akį traukiantis ir nosį kutenantis šurmulys pagrindinės pėsčiųjų gatvės neapleis visą savaitgalį.

Šalyje tebesitęsiant ekstremaliai situacijai ir rekomenduojant vengti masinių susibūrimų, kauniečiai neatsispyrė pagundai paskanauti neragautų gėrybių ir pasipuošti išskirtiniais dirbiniais – žmonių Laisvės alėjoje penktadienį buvo tiršta. Tiesa, nors renginio organizatoriai vietas prekystaliams buvo numatę iki pat Soboro, mugė šiandien iš esmės užsibaigė ties centriniu alėjos fontanu.

Praeivius viliojo rankų darbo drabužiai ir audeklai, gintaro papuošalai, medžio drožiniai ir rakandai, natūrali kosmetika, atsigaivinti kvietė mažųjų daryklų meistrai, didžiulėse keptuvėse garavo karka ir dešrelės su raugintais kopūstais.

Norite kažko tikrai neįprasto? Stabtelėkite prie Kauno zoologijos muziejaus – tiesiai prieš „Swedbank“ bankomatą vaisius kraunančiais augalais apsistatęs ūkininkas jus pavaišins aitriaisiais pipirais su medumi.

Nuo Vilniaus gatvės požeminės perėjos per Laisvės alėją nutįsusi rudens mugė vyks rugsėjo 11-13 dienomis, nuo 10 iki 19 val., tik sekmadienį veiks trumpiau – iki 18 val.

Privažiuoti, anot organizatorių, patogiausia iš E. Ožeškienės, E. Kanto, Vasario 16-osios, Maironio gatvių. Taip pat – pro Romuvos kino teatrą iš K. Donelaičio gatvės. Primenama, kad S. Daukanto ir L. Sapiegos gatvėse vykdomas remontas, pastarąja eismas ribojamas.

Atsižvelgiant į Lietuvos epideminę COVID-19 situaciją, organizatoriai pažymi, kad vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu, pardavėjai privalo dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugos priemones, pasirūpinti rankų dezinfekcijos priemonėmis pirkėjams ir darbuotojams bei vienkartinėmis pirštinėmis.

Taip pat privalu laikytis higienos normų, dezinfekuoti paviršius darbo vietoje ir darbo priemones, kontroliuoti pirkėjų srautus bei aptarnauti ne daugiau kaip vieną pirkėją vienu metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA