Senelio išminčiaus dūmai išbūrė – spalvingas „Fluxus festivalis“ bus | Kas vyksta Kaune

Senelio išminčiaus dūmai išbūrė – spalvingas „Fluxus festivalis“ bus

Stop kadro nuotr.

Trečią kartą organizuojamas „Fluxus festivalis“ iki pat paskutinės akimirkos nusprendė išlaikyti intrigą, į klausimą „bus ar nebus“? atsakyta tik ketvirtadienio rytą, kuomet iš Senelio išminčiaus pypkės pradėjo virsti spalvoti dūmai.

Ankstų rugsėjo 10-osios rytą prie Žygimanto Amelyno ir Tado Šimkaus kurto gatvės meno kūrinio „Meistras“ susirinkę festivalio entuziastai pagaliau išvydo kauniečius kankinusio klausimo atsakymą – kopimas į Parodos kalną bus!

Kaip jau buvo rašyta, juoda dūmų spalva būtų simbolizavusi neįvyksiantį kopimą, o išvysta geltona spalva reiškė, kad kopimas įvyks.

Kaip skelbia „Kaunas 2022 Europos kultūros sostinė“, festivalio metu organizacija iš Jungtinės Karalystės „Walk the plank“ ir režisierė Liz Pugh, kartu su „Kaunas 2022“ programa „Fluxus Labas!“ suburs menininkus ir miestiečius specialiai „Fluxus festivaliui“ skirtai kūrybinei programai.

„Mokyklos“ dalyviai kurs festivalio meninę dalį ir Fluxus judėjimo įkvėptus kostiumus, o įgautus įgūdžius išbandys šventės metu.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rudens pradžią pernai pažymėjęs keistas, įdomus, triukšmingas ir spalvingas reiškinys – kopimas į Parodos kalną per patį vidurnaktį, į savo sūkurį įsiurbė daugybę miestiečių, o miesto svečiams sukėlė nuostabą dėl kauniečių gebėjimo pasielgti fluxiškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA