Matijošaičiai skelbia finišą: atidarytas didžiausias Kaune verslo centras „Magnum“ | Kas vyksta Kaune

Matijošaičiai skelbia finišą: atidarytas didžiausias Kaune verslo centras „Magnum“

I. Gaižausko nuotr.

Unikaliu audiovizualiniu kūriniu ir ekskursijomis po kompleksą rugsėjo 10 dieną atidarytas didžiausias A+ klasės verslo centras Kaune „Magnum“. Šiuo projektu ne tik užbaigtas architektūrinis naujamiesčio ansamblis tarp Laisvės alėjos, „Akropolio“ ir „Žalgirio“ arenos, bet kartu su aplinkiniais verslo pastatais suformuotas šiuolaikiškas centrinis Kauno verslo rajonas (angl. Central Business District – CBD) Karaliaus Mindaugo prospekte.

Kauno naujamiestis – nauju ritmu

Kauno centro šurmulys bei šiuolaikinio biurų pastato gyvenimas dominavo ir renginio leitmotyvu tapusiame „Magnum“ atidarymui sukurtame vaizdo klipe su maestro Danguolės Beinarytės diriguojamu KTU akademiniu choru „Jaunystė“. Miesto garsų, vaizdinių ir muzikos dermė jame pasitelkta siekiant į tipišką darbo dieną pažvelgti „Magnum“ darbuotojo akimis.

Kaip nurodoma „Vičiūnų grupės“ pranešime, pats verslo centras pasižymi „miesto mieste“ koncepcija, kai tame pat pastate galima rasti visas svarbiausias kasdienes paslaugas: banko, odontologo, grožio, telekomunikacijų, turizmo ir net floristikos. Tuo metu kelionė po darbo į teatrą, Eurolygos rungtynes ar būsimą „Mokslo salą“ tetruks iki 10 minučių.

Apie neatpažįstamai pasikeitusią Kauno centro vietą renginyje kalbėjo ir miesto meras Visvaldas Matijošaitis: „Daugelį metų kauniečiams būdavo gėda vežti svečius Karaliaus Mindaugo prospektu – viena pagrindinių miesto transporto arterijų. Vaiduoklio griaučiai „pasitikdavo“ ir iš viso žemyno į Kauną atvykdavusius sporto gerbėjus. Džiaugiuosi, kad tie griaučiai kaip koks senas košmaras baigia išnykti praeityje.

Šiandien čia turime ištisą naują kvartalą – tris modernius verslo centrus su tūkstančiais šiuolaikiškų, aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų. Tai yra vienas puikių pavyzdžių, kaip ryškiai atsinaujina miesto veidas, o drauge keičiasi ir patys kauniečiai.“

Komandinių pastangų rezultatas

„Magnum“ tam tikru pastarojo meto pokyčių Kaune veidrodžiu įvardijo ir projektą įgyvendinusios „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

„Projektą pradėjome su šūkiu Pokyčio investicija – investavome į šios išskirtinės, bet ilgą laiką nepelnytai apleistos Kauno vietos pokyčius. Visgi vieni šio pokyčio atnešę nebūtume. Už puikų komandinį rezultatą esu dėkingas visą savo 26 m. patirtį statybose pritaikiusiam generaliniam rangovui „Kaminta“ ir inovatyvų kompleksą projektavusiam architektų biurui „Archas“. Taip pat profesionaliai ir patikimai jį valdančiai „Newsec“ komandai, didžiąją dalį „Magnum“ jau užpildžiusiems nuomininkams ir visiems kauniečiams – už kantrybę miesto centre vietoje senų griuvėsių gimstant naujam verslo centrui. Šiandien visi galime džiaugtis rezultatu“, – teigė Š. Matijošaitis.

Rugsėjį „Magnum“ įsikurs ir jo vadovaujamos daugiau nei 9 tūkst. darbuotojų visoje Europoje turinčios „Vičiūnų grupės“ pagrindinė būstinė. „Vičiūnai“ kartu su gimininga agroverslo įmonių grupe „Groward Group“ užims 7–12 A bokšto aukštus.

Grandiozinės statybos miesto centre ir išpildyta architektūrinė vizija

„Investuotojas patikėjo mūsų architektūrine vizija. Ištikimybė idėjai ir neskaičiuojamos darbo valandos tapo rezultatu, kuris mus džiugina. Tikimės, kad šis didžiausias verslo centras svarbioje miestui vietoje užduos gerą toną naujiems, kokybiškiems projektams Kaune“, – atidaryme kalbėjo vienas iš projekto autorių architektas Tomas Kuleša.

Darbus vykdžiusios bendrovės „Kaminta“ vadovas dėkojo už galimybę tiesiogiai prisidėti prie šios naujamiesčio dalies renesanso: „Įgyvendinome išties unikalų projektą – statybos darbus vykdėme miesto centre, kitų pastatų ir žmonių apsuptyje, tad reikėjo dirbti dar atidžiau. Darbas su reikliais užsakovais, profesionaliais subrangovais ir naujausiais inžineriniais sprendimais šiandien leidžia džiaugtis unikaliu rezultatu. Įveikėme iššūkį apleistą Kauno vietą savo pačių rankomis paversti į centrinio verslo rajono širdį.“

„Magnum“: pagrindiniai skaičiai ir faktai

Atidarymo metu surengtų ekskursijų dalyviai turėjo galimybę išvysti įdomiausias šio 32 tūkst. kv. m bendro ploto komplekso vietas: panoramą nuo vieno aukščiausių naujamiesčio pastatų stogo terasos, naujausiais sprendimais grįstus įmonių biurus, pagal poreikį transformuojamas konferencijų sales, restoranų bei kitų komercinių paslaugų pasažą pastato apačioje.

Verslo centre jau veikia naujos koncepcijos „Luminor“ klientų konsultavimo centras, verslo pietų restoranas „Lunch up“, kelionių agentūra „Tez Tour“, technines konsultacijas dėl saulės energijos projektų teikianti „Detra Solar“, programinę įrangą automobiliams kurianti bendrovė „Voltas IT“ ir kitos įmonės. Iš viso 18 tūkst. kv. m nuomos ploto verslo centre jau išnuomota daugiau kaip 10 tūkst. kv. m. Komplekse, kurį sudaro du 8 ir 12 aukštų bokštai, iš viso dirbs apie 1,7 tūkst. žmonių.

Čia įrengta dviračių saugojimo aikštelė su dušais ir persirengimo kambariais, dviaukštė požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. „Magnum“ taip pat veiks keliolika elektromobilių įkrovimo stotelių, jų skaičių ateityje planuojama didinti iki pusšimčio. Antrame aukšte įrengta įvairiems renginiams pritaikoma, pagal poreikį į keturis skirtingus dydžius transformuojama konferencijų salė.

Projekto autoriai – bendrovės „Archas“ architektai T. Kuleša, Mantas Navalinskas ir Gintaras Čepurna. „Magnum“ valdymu rūpinasi tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA