Lietuvos kariai bus aprūpinti vokiškais pistoletais | Kas vyksta Kaune

Lietuvos kariai bus aprūpinti vokiškais pistoletais

KAM nuotr.

Krašto apsaugos ministerija, siekdama naujos kokybės Lietuvos kariuomenėje ir modernaus kario aprūpinimo, sudarė sutartį su vokiečių kompanija „Heckler&Koch“ ir karius aprūpins pistoletais SFP9 SF „Paddle“. Šie pistoletai buvo pasirinkti, kaip labiausiai atitinkantys Lietuvos kariuomenės poreikius.

Sprendimas pirkti naujus pistoletus Lietuvos kariams priimtas, siekiant atsisakyti Lietuvos kariuomenėje skirtingo kalibro pistoletų ir pereiti prie vieningo kalibro 9×19 mm pistoletinio šovinio naudojimo, paliekant dar tinkamus naudoti rezerve bei pakeisti ginklus, kurių naudojimo resursas jau baigiasi, rašoma KAM pranešime žiniasklaidai.

Sudarytos sutarties vertė – apie 1,57 mln eur. Sutartyje taip pat numatyta galimybė, esant poreikiui, įsigyti pistoletų papildomai. Sutartis taip pat apima ir personalo mokymo eksploatuoti naujai gautą ginkluotę paslaugas.

Vokiškas pistoletas / KAM nuotr.

Pagal sutartį Lietuvos kariuomenei naujieji pistoletai bus pristatyti iki 2021 metų pabaigos.

Vokiečių gamintojo „Heckler&Koch“ pistoletai SF P9 SF „ Paddle“, kaip labiausiai atitinkantys Lietuvos kariuomenės poreikius, buvo atrinkti iš trylikos gamintojų modelių. Atsirenkant pistoleto modelį atranka apėmė ir bandomuosius šaudymus įvairiomis sąlygomis – šaudymai buvo atliekami skirtingo tipo šaudyklose, taktikos lauke bei intervenciniame pastate.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra naudojami austriški GLOCK 17, amerikietiški COLT 1911, čekiški ČZ75 pistoletai, kurių didžiosios dalies naudojimo resursai jau baigiasi.

Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir infrastruktūros modernizacija yra svarbiausias krašto apsaugos sistemos prioritetas. Pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atkūrimo pasiekus įsipareigojimuose NATO numatytą minimalų 2 proc. BVP finansavimą, pradėti labai svarbūs projektai: įsigyjamos pėstininkų kovos mašinos, šarvuotieji kovinės paramos visureigiai, diegiamos modernios artilerijos sistemos, plečiami oro erdvės stebėjimo ir oro gynybos pajėgumai, atnaujinama kario ginkluotė ir įranga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA