Kaune „BMW“ ir vėl lekia per raudoną šviesą | Kas vyksta Kaune

Kaune „BMW“ ir vėl lekia per raudoną šviesą

Stop kadro nuotr.

Ketvirtadienio rytą Vilijampolės rajone įamžintas dar vienas chuliganiškas vairuotojo manevras. Kaip įprasta, įvykio epicentre ir vėl konfigūruoja „BMW“ automobilis, o jo vairuotojas, neapsikentęs rytinių spūsčių, grubiai pažeidžia Kelių eismo taisykles.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją ketvirtadienio popietę pasiekė skaitytojo užfiksuotas vaizdo įrašas, kuriame įamžintas „BMW“ automobilis. Pastarasis, Panerių gatvės pirmojoje jaustoje sutikęs kliūtį, staigiu manevru persirikiuoja į antrą kelio juostą, vėliau akimirksniu šoka atgal į pirmą. Privažiavęs Panerių ir Varnių gatvių sankryžą, degant raudonam šviesoforo signalui, iš pirmos juostos mauna į kairę.

Grubius Kelių eismo taisyklių pažeidimus įamžinęs kaunietis atkreipia dėmesį ir į šalimais buvusį mokomąjį automobilį. „Galimai tam mokinukui, pamačius tokį „BMW“ manevrą, gali praeiti noras vairuoti tarp tokiu vairuotojų“, – šmaikščiai užfiksuotą situaciją apibūdino skaitytojas ir pabrėžė, kad tokių manevrų daryti vairuotojams šiukštu negalima.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad lenkimas vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia lenkti, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET, vairavimas neteisėtai organizuotose transporto priemonių lenktynėse ar pavojingą situaciją sukėlęs pažeidimas užtraukia 170-230 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 3-6 mėnesiams. Neturintiems teisės vairuoti, bauda didesnė – 300-600 Eur.

Chuliganiškas vairavimas užtraukia 450-550 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 1-2 metams. Neblaiviems vairuotojams bauda didesnė – 750-1000 Eur. Taip pat remiantis Lietuvos Administracinių nusižengimų kodekso straipsniu nr. 417.4 „Važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui“ vairuotojui gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų arba tesės vairuoti atėmimas iki 6 mėnesių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA