FNTT pareigūnu apsimetęs vyras iš kauniečio nugvelbė beveik 14 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

FNTT pareigūnu apsimetęs vyras iš kauniečio nugvelbė beveik 14 tūkst. eurų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Telefoniniai sukčiai kuria vis naujas pinigų išviliojimo schemas. Trečiadienio vakarą nusikaltėliai Kaune apsimetė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais, kurie esą tikrina pinigų kupiūras ir iš kauniečio nugvelbė apvalią sumą pinigų.

Kaip pranešė Policijos departamentas, rugsėjo 9 dieną laikotarpyje tarp 16 val. ir 16.30 val. Kaune, 1947 metais gimusiam vyrui į laidinį telefoną paskambino vyriškis, kuris prisistatė FNTT viršininku ir pasakė, kad ateis jo kolega į namus patikrinti pinigų, ar jie tikri.

Atėjęs į namus nepažįstas vyras pagriebė voką su pinigais ir pabėgo. Nuostolis – 13 920 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 2 d.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes arba išvengė didelės vertės turtinės prievolės, arba ją panaikino, arba sukčiavo dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad į sukčių pinkles antradienį pateko dar viena kaunietė. Tąkart padaryta žala siekė 1500 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA