Koronavirusas Lietuvoje muša rekordus: šiuo metu infekcija serga didžiausias skaičius žmonių | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas Lietuvoje muša rekordus: šiuo metu infekcija serga didžiausias skaičius žmonių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje per antradienį patvirtinus 32 naujus koronaviruso atvejus, iš viso šiuo metu šalyje šia infekcija serga jau 1056 asmenys. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Mindaugas Stankūnas atkreipė dėmesį, kad tai yra didžiausias sergančiųjų skaičius Lietuvoje nuo pat pandemijos pradžios.

„1056 aktyvūs COVID–19 atvejai Lietuvoje. Tai yra kol kas didžiausias sergančiųjų skaičius mūsų šalyje. Priminsiu, kad iki šios dienos aktyvių atvejų arba sergančiųjų „rekordas“ buvo pasiektas balandžio 20 dieną, kai turėjome 1048 atvejus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį rašė M. Stankūnas.

Dar visai neseniai LSMU profesorius pastebėjo, kad naujų koronaviruso susirgimų kreivė plokštėja.

„Pirmojo COVID-19 piko metu buvo jau kalambūru tapęs posakis „kreivė plokštėja“. Atrodo, kad paskutinėmis rugpjūčio dienomis pašėlusiu greičiu augęs koronaviruso infekcijos atvejų skaičius Lietuvoje bus „sulėtinęs apsukas“, – socialiniame tinkle rašė profesorius.

Aktyvių koronaviruso atvejų didžiausias skaičius buvo pasiektas balandžio 20 d. kai tą dieną buvo patvirtinti 1 048 sergančiųjų atvejai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad per praėjusią parą patvirtinti 32 nauji koronaviruso atvejai Lietuvoje, iš jų net 6 – Kauno apskrityje, bendras susirgimų skaičius siekia 3163.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA