S. Skvernelis prakalbo apie galimybę trumpinti izoliacijos laiką | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis prakalbo apie galimybę trumpinti izoliacijos laiką

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Premjeras S. Skvernelis socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė apie COVID-19 komitete priimtą naują sprendimą. Jei pritars Vyriausybė, atvykstantiems į Lietuvą ir turintiems neigiamą koronaviruso testą privalomos izoliacijos laikas gali sutrumpėti.

„Šiandien COVID-19 komitete nutarėme trumpinti izoliacijos laiką tiems žmonėms, kurie atvyko ar sugrįžo iš užsienio šalių, neturėjo sąlyčio su užsikrėtusiais koronavirusu, nepajuto simptomų ir praėjus bent 8 dienoms po atvykimo į Lietuvą pasidarė COVID-19 testą, kuris yra neigiamas“, – rašė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, tokie asmenys galės palikti izoliacijos vietą praėjus 10-čiai, o ne 14 dienų nuo atvykimo į Lietuvą. „Tikimės, kad tai leis greičiau grįžti į darbo rinką ir visuomeninį gyvenimą tiems, kurie tikrai neserga koronavirusu“.

Premjeras atkreipia dėmesį, kad šį sprendimą, kurį dar turės patvirtinti Vyriausybė, komitetas priėmė po išsamios epidemiologų analizės. „Dabartiniai Europos užkrečiamųjų ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenys rodo, kad COVID-19 inkubacinis periodas trunka 5-6 dienas, o rizika susirgti yra mažesnė antrąją savaitę po kontakto su sergančiu“, – rašė S. Skvernelis.

„Diskutavome ir apie galimybę išskirti saugias salas iš valstybių, kurios laikomos paveiktomis, jeigu imtume jų visą teritoriją. Linkstame priimti tokį sprendimą, kad palengvintume sąlygas turizmo verslui, tačiau dėl to dar turime sutarti su Baltijos burbulo partnerėmis“, – teigė S. Skvernelis.

Galutinis sprendimas turėtų paaiškėti penktadienį.

Susirinkimo metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pristatė bendrą COVID-19 plitimo situaciją Lietuvoje. „Kol kas nė vienoje savivaldybėje nereikia imtis specialių viruso valdymo priemonių“, – rašė premjeras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA