Su COVID-19 sirgusia žinoma kauniete kontaktavę asmenys negavo oficialių įspėjimų | Kas vyksta Kaune

Su COVID-19 sirgusia žinoma kauniete kontaktavę asmenys negavo oficialių įspėjimų

Asmeninio albumo nuotr.

Savo socialiniame tinkle apie tai, kad sirgo ir sėkmingai nuo koronaviruso pasveiko, pranešė kaunietė, modelių agentūros vadovė Jolanta Sadauskienė. Portalui „Kas vyksta Kaune“ moteris atvirai papasakojo apie patirtą nežinomybės baimę ir visiškai aplaidžiai veikiančią viruso prevencijos sistemą.

„Laimėjau kovą su mirtinu virusu COVID-19. Ir štai turiu imunitetą ir labiausiai pageidaujamą prabangą 2020-aisiais metais – antikūnų kiekį prieš šį prakeiktą Uhano virusą!! 2 neigiami testai ir laisvė! Negaliu nieko užkrėsti ir užsikrėsti pati! Šlovė Dievui!“, – sekmadienio vakarą paskelbė moteris.

Susisiekus su J. Sadauskiene paaiškėjo, kad moteris gydėsi ir sveiko namuose apie vieną savaitę. „Kai paskambinau į karštąją liniją ir paprašiau, kad bent ligoninėje padarytų man kraujo tyrimus, peršviestų plaučius – man buvo pasakyta, jei nėra komplikacijų, likti ir gydytis namuose“, – sakė ji.

Moterį labai papiktino toks požiūris: visą gyvenimą tvarkingai mokėjo mokesčius, o susirgusi pavojinga liga, negalėjo gauti elementarios medicininės pagalbos. „Juk visi suprantame, kad kai prasideda komplikacijos – liga jau pažengusi, o jos pasekmės gali būti nebegrįžtamos“, – baisėjosi moteris.

Pasak jos, laimei, jai padėjo pažįstami medikai, kurių pavardžių ji nenorėjo minėti.

Šiuo metu Vilniuje gyvenančią modelių agentūros vadovę papiktino ir kiti faktai. „Esu gyvas liudininkas, kad vadinamoji kova su virusu tėra tik imitacija“, – tvirtino ji.

Visų pirma, moteriai itin užkliuvo tai, kad pasijutusi blogai ir pasidariusi koronaviruso testą, atsakymo ji turėjo laukti beveik dvi paras. Po to, kai gavo atsakymą, kad serga COVID-19, jai pavyko tik per didelius pykčius ir barnius išsireikalauti, kad testas būtų atliktas ir jos mamai.

„Mama patenka į rizikos grupę, jai jau 80 metų, ji gyveno kartu su manimi iki momento, kai pajutusi persišaldymo simptomus skubiai organizavau jos pervežimą į Kauną“, – pasakojo ponia Jolanta. Laimei, senolės koronaviruso testas buvo neigiamas.

Tačiau istorija tuo nesibaigė. „Pasirūpinusi mama, sunerimau dėl visų žmonių, su kuriais bendravau iki dienos, kai pajaučiau simptomus. Sudariau išsamius sąrašus, su kuo ir kada bendravau. Kadangi labai tiksliai planuoju savo laiką, nebuvo sunku tai padaryti“, – pasakoja moteris. Jos teigimu, sudarytus maršrutus ji perdavė nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojams.

Paaiškėjo, kad šis darbas buvo veltui, nes darbuotojai nesusisiekė nei su vienu su J. Sadauskiene bendravusiu asmeniu.

„Žinoma, kad aš pati jiems visiems skambinau ir sakiau, kad man nustatytas COVID-19. Keletas mano draugų atidėjo savo skrydžius, vienas turėjo skristi į Frankfurtą, kito skrydis – į Aziją. Žmonės tiesiog išmetė į šiukšlių dėžę brangiai kainuojančius bilietus, vien iš sąmoningumo, o iš valstybės tarnautojų, privalančių pasirūpinti, kad virusas neplistų – visiškas nulis dėmesio“, – piktinosi moteris.

Pasak jos, niekas iš institucijų nepasidomėjo ir jos mamos būkle.

„Panašu, kad skęstančių, tiksliau susirgusių COVID-19, Lietuvoje gelbėjimas – pačių susirgusiųjų reikalas“, – ironiškai sakė Jolanta.

Pasidžiaugusi, kad jos kraujyje rasta pakankamai antikūnų, kurie saugos ją nuo šio baisaus viruso, moteris atkreipė dėmesį ir į dar vieną nesąmonę. „Nors turiu pilnai susiformavusį imunitetą šiam virusui, grįžusi iš šalių, į kurias nerekomenduojama vykti dėl didelio atvejų skaičiaus, aš vis tiek privalėsiu karantinuotis. Nesuprantu tokios logikos“, – piktinosi keliones į Europos madų sostines ir jose netrukus prasidėsiančias madų savaites planuojanti J. Sadauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA