Košmaras kaunietės namuose: vos kelias valandas krautis paliktas telefonas užsidegė | Kas vyksta Kaune

Košmaras kaunietės namuose: vos kelias valandas krautis paliktas telefonas užsidegė

delfi.lt / Vytautė Merkytė 2020/09/08 08:28
Asmeninio albumo nuotr.

Po praėjusio sekmadienio nakties įvykių Simona sako, kad savuose namuose nesijaučia saugiai: moteris prieš miegą įdėjo krautis savo išmanųjį telefoną, o šis po kelių valandų – užsidegė.

Liko tik trečdalis telefono

Kaunietė Simona (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – Delfi) pasakoja, kad prieš metus Norvegijoje įsigijo naują „Samsung A70“ išmanųjį telefoną. Moteris teigia, kad jokių nusiskundimų neturėjo iki praėjusio sekmadienio nakties, kuomet prieš nueidama praustis, ji paliko savo telefoną krautis ant naktinio staliuko.

„Nusiprausiau, pagalvojau – dar televizorių pažiūrėsiu. Nuėjau į svetainę ant sofos. O vyras miegojo miegamajame, ten kur krovėsi telefonas. Tik girdžiu – bum bum bum. Durys atsidaro – smarvė ir dūmai“, – pasakoja Simona.

Pašnekovė teigia, kad kol ji kitame kambaryje tyliai žiūrėjo televizorių, vyras miegamajame pabudo nuo dūmų. „Vyras pagriebė telefoną nuo naktinio staliuko, numetė ant žemės, grindys pradegė. Vėl griebė tą telefoną, išnešė į lauką ir ant pievos numetė. Toks ir įvykis. Galvoju, kad laimingas“, – išgyvenimu dalinasi Simona.

Naktį užsidegė mobilusis telefonas / Asmeninio albumo nuotr.

Pasiteiravus, ar vyras nenudegė, moteris patikina, kad ne. „Vyras nesusižeidė, telefoną rankose pamėtė kaip karštą kiaušinį ir išmetė“, – teigia Simona.

Pašnekovė teigia, nežinanti ar telefonas krovėsi dvi ar tris valandas. „Tiksliai nežinau. Padedi telefoną krautis ir kažką darai. Nefiksuoji gi laiko, nes tai kasdienis dalykas, kurį darai ir nesuki galvos. Neturiu supratimo, iš kur prasidėjo tas degimas, ar buvo liepsna. Išsigandome: dūmai, smarvė. Vėliau su prožektoriumi pievoje radau telefoną, tai jo liko mažiau nei pusė. Dabar žiūriu ir matau, kad nugarėlės išsilydžiusi ta dalis, kur buvo baterija. Vienu žodžiu – tragiškai“, – pasakoja Simona ir džiaugiasi, kad ši istorija baigėsi laimingai.

Po šios nakties šeimai teks keisti grindis – ten, kur nukrito telefonas, liko tik anglis. Moteris toliau vardija, kad aprūko naktinis staliukas, ant kurio ir krovėsi telefonas, sudegė ir jos bankinė kortelė.

Naktį užsidegė mobilusis telefonas / Asmeninio albumo nuotr.

„Materialių nuostolių nepasakytum, kad labai daug. Grindis reikės keisti, tiek jau to. Mes nesusižeidėme, neprisikvėpavome. Bet dabar liko baimė. Nesaugu nei krauti kompiuterį, nei telefoną. Namuose jaučiuosi tikrai nesaugiai. Esu pasimetusi gyvenime, kad šitaip gali atsitikti iš tokio kasdieninio dalyko. Esu išsigandusi. Nusipirkau naują telefoną, galvoju krauti ar nekrauti“, –pasakoja moteris.

Simona sako, kad nors tokie atvejai gali būti reti, jie visai kitaip atrodo, kai nutinka tau pačiam. „Kai tavęs asmeniškai nepaliečia, žiūri į viską kaip į statistiką: kažkur, kažkas, kažką. O kai paliečia asmeniškai, tai tada ir reaguoji asmeniškai“, – nusijuokia moteris.

Naktį užsidegė mobilusis telefonas / Asmeninio albumo nuotr.

Simona teigia, kad planuoja kreiptis į pardavėją, iš kurio ir pirko užsidegusį telefoną.

Ugniagesiui teko gesinti savo namus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė spaudai Vida Šmigelskienė Delfi teigia, kad kasmet yra fiksuojamas ne vienas toks įvykis. Ji pasidalina keliais įsimintinais atvejais.
„2017 metų rudenį Kėdainių rajone Pitkagalio kaime kilo gaisras ugniagesio gelbėtojo namuose. Ugniagesys tuo metu budėjo ir gavo iškvietimą. Jam teko gesinti savo paties degantį namą. Gaisras pastebėtas, nes dingo elektra.

Norėdama pasižiūrėti, kiek valandų, šeimininkė prabusi lipo laiptais į pirmą aukštą ir pastebėjo dideles liepsnas pirmame aukšte. Pažadino sūnų ir spruko naktį į lauką“, – pasakoja V. Šmigelskienė.

Anot jos, gaisras kilo, nes buvo kraunamas telefonas. „Pirminiais duomenimis telefonas buvo paliktas krautis ant lovos ir dėl to galėjo kilti įkroviklio gedimas, dėl kurio galėjo žūti du žmonės. Gaisras nusiaubė namus“, – teigia atstovė.

Naktį užsidegė mobilusis telefonas / Asmeninio albumo nuotr.

Dar vienas įsimintinas įvykis nutiko šių metų rugpjūčio mėnesio pabaigoje Kaune. „Vinco Krėvės prospekte esančiame 9 aukštų name kilo gaisras, dėl užsidegusio telefono įkroviklio. Atskubėję ugniagesiai užgesino degantį prietaisą, išvėdino patalpas. Niekas nenukentėjo, tik ugniagesiai sakė, kad pagalbos prireikė dūmų per gaisrą prisiuosčiusiam kačiukui“, – sako V. Šmigelskienė.

Ji dalinasi ir nemalonia statistika: atliktas tyrimas parodė, kad net 12 proc. šalies gyventojų ant minkštų baldų ir lovų krauna telefonus. V. Šmigelskienė teigia, kad taip daryti negalima.

„Mobilaus telefono baterija gali perkaisti, gali užsiliepsnoti atvira liepsna. Didžiausia rizika telefonui užsiliepsnoti yra, kai jis perkaista. Būna, kad palieka telefoną krautis ant darbo stalo, ten yra popierių, visą naktį tas telefonas būna. Jei nėra dūmų detektoriaus, tai labai didelė rizika“, – sako atstovė.

Ugniagesiai pataria nekrauti telefono ilgiau nei reikia. Jei telefonas pasikrovė – įkroviklį reikia išjungti iš lizdo. V. Šmigelskienė pabrėžia, kad reikėtų naudoti originalius įkroviklius. „Tai yra kaip ir kiekvienas elektros prietaisas, kuris gali kelti pavojų, gali būti nesaugus, gali sugesti“, – situaciją apibendrina atstovė.

Delfi taip pat kreipėsi dėl komentaro ir į Lietuvoje esančią „Samsung“ atstovybę, tačiau atsakymo kol kas nesulaukė. Tik gavus atsakymą – straipsnis bus papildytas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA