Kaunietis įamžino užsirūkiusį Senelį išminčių | Kas vyksta Kaune

Kaunietis įamžino užsirūkiusį Senelį išminčių

Skaitytojo nuotr.

Ant buvusio „Lituanicos“ batų fabriko dar 2013-aisiais su pypke prisėdęs išminčius šįryt nustebino į darbus vykstančius kauniečius – iš „Meistro“ pypkės pradėjo veržtis dūmai.

„Šįryt ant „Lituanicos“ pastato nupieštas senukas su pypke pradėjo ją rūkyti. Tik įdomu, jog iš pradžių pypkė rūko juodais dūmais, o vėliau jau pradėjo veržtis geltoni. Atrodė, kaip popiežiaus rinkimai“, – naujienų portalui atsiųstus vaizdus komentavo skaitytojas.

„Kas vyksta Kaune“ pasidomėjus, kodėl gi iš Senelio išminčiaus pypkės veržiasi įvairių spalvų dūmai, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atstovas Mindaugas Reinikis prisipažino apie šįryt vykdytus bandymus.

„Iš tiesų buvo vykdomi bandymai specialiam ketvirtadienio pristatymui, apie kurio laiką informuosime jau rytoj. Pristatymo metu bus atsakyta į kauniečius jau kurį laiką jaudinantį klausimą – bus ar nebus „Fluxus festivalio“ kopimas į Parodos kalną“, – apie neįprastą reginį pasakojo M. Reinikis.

„Meistras“ užsirūkė / Skaitytojo nuotr.

Pasak, M. Reinikio, juoda dūmų spalva, deja, simbolizuos neįvyksiantį kopimą. Geltona spalva reikš, kad kopimas įvyks.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rudens pradžią pernai pažymėjęs keistas, įdomus, triukšmingas ir spalvingas reiškinys – kopimas į Parodos kalną per patį vidurnaktį, į savo sūkurį įsiurbė daugybę miestiečių, o miesto svečiams sukėlė nuostabą dėl kauniečių gebėjimo pasielgti fluxiškai.
[susije_video kurie=””]

„Festivalis, simbolizuojantis judėjimą iš laikinosios į šiuolaikinę sostinę, jau atkreipė ir kitų Europos šalių piliečių dėmesį. Pernykštis miestiečių įsitraukimas į šią šventę parodė didžiulį bendruomenės norą, mačiūniškai „neigiant“ aukštą elitinį meną, pačiai prisidėti prie miesto identiteto kūrimo. Todėl šiemet tradiciją tęsime ir toliau skleisime kultūros decentralizacijos, gyvybingo miesto ir bendruomeniškumo idėją. Šių metų festivalio tema – vienatis: nesvarbu, kokį kopimo būdą padiktuos pandemija, tačiau būsime suvienyti šio renginio ir bendruomeniškumo“, – sako „Kaunas 2022“ bendruomenių programos „Visi kaip vienas“ kuratorė Greta Klimavičiūtė-Minkštimienė.

Taip pat primename, kad užsirūkiusio Senelio išminčiaus piešinys buvo sutiktas ne tik pozityviai. Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius itin karštai pasisakė, jog tai – paslėpta tabako reklama, tačiau jo triukšmas buvo pradėtas skleisti po laiko, kai sumanytojai jau buvo gavę visus leidimus savivaldybėje ir kultūros paveldo departamente.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA