Fiksuoja skaitytojai: „Megos“ akvariume nugaišo ryklys? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: „Megos“ akvariume nugaišo ryklys?

Skaitytojo, „Mega“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo informacija, kad prekybos centro „Mega“ akvariume be gyvybės ženklų guli ryklys. Laimei, paaiškėjo, kad akvariumo gyventojas yra sveikas ir gyvas.

„Ar megoje nugaišo ryklys?“ – teiravosi skaitytojas.

Kaip matyti atsiųstoje nuotraukoje, gyvūnas guli atsirėmęs į rifą, nejuda. Pasak nuotraukos autoriaus, ryklys iš vietos nepajudėjo gerą pusvalandį, o akvariumo prižiūrėtojų per tą laiką jis nematė.

„Megoje“ nugaišo ryklys? / Skaitytojo nuotr.

Susisiekus su prekybos centro „Mega“ administracija, situaciją pakomentavo akvariumo priežiūros vadovas Tadas Laurinavičius:

PLC „Mega“ akvariume iš viso gyvena penki rykliai – trys juodapelekiai, vienas baltapelekis ir vienas bambukinis ryklys ir galime patikinti, jog visi jie jaučiasi puikiai.

Labai smagu girdėti, jog prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ lankytojai rūpinasi akvariumo gyventojais ir domisi kaip jiems sekasi.

Lankytojams nerimą greičiausiai sukėlė baltapelekis rifinis ryklys (triaenodon obesus), kuris apgauna ne vieną PLC „Mega“ lankytoją, nes yra ypatingas lėtas – per metus nuplaukia tik iki 3 kilometrų, o dieną šios rūšies rykliai dažniausiai guli pasislėpę koraluose, urvuose arba tiesiog ant smėlio. Šios rūšies rykliai aktyvesni būna tik nakties metu.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA