Per praėjusią parą – 17 susirgimų koronavirusu, Kauno apskrityje fiksuojamas naujas židinys | Kas vyksta Kaune

Per praėjusią parą – 17 susirgimų koronavirusu, Kauno apskrityje fiksuojamas naujas židinys

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 17 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. 9 iš jų registruoti Vilniaus, 4 Tauragės, 3 Kauno ir 1 Marijampolės apskrityse.

Kaip nurodoma NVSC pranešime, po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 14 žmonių. 3 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko. Įvežtinių atvejų per praėjusią parą neregistruota.

7 nauji atvejai siejami su židiniais

4 vakarykštę parą Tauragės apskrityje nustatyti koronaviruso atvejai yra siejami su Klaipėdoje rugpjūčio 28 d. vykusia šeimos švente. Vakar COVID-19 liga patvirtinta vienam šios šventės dalyviui ir 3-ims su šventės dalyviais kontaktavusiems asmenims. Vertinama, kad su protrūkiu dabar iš viso siejami 7 koronaviruso atvejai.

2 nauji atvejai Vilniaus apskrityje siejami su asmenine švente, vykusia rugpjūčio 28 d. Trakų rajone. Abu asmenys dalyvavo šventėje. Iš viso su šiuo židiniu siejami 9 COVID-19 atvejai.

Taip pat vakar fiksuotas naujas židinys Kauno apskrityje. Koronavirusas nustatytas žemės ūkio technikos prekyba ir priežiūra užsiimančioje įmonėje „Ivabaltė“. Šiuo metu su židiniu siejami 2 koronaviruso atvejai.

Be to, vertinama, kad vakarykštę parą 7 žmonės užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau šie atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

Vienas iš šių asmenų yra vaikas, lankantis vieną privačią Vilniaus mokyklą. Paskutinį kartą joje vaikas buvo rugsėjo 2 d. Izoliuota viena klasė, kurioje mokosi 14 vaikų, ir 2 mokytojai, kontaktavę su užsikrėtusiuoju. Taip pat nedelsiant priimti sprendimai dėl patalpų dezinfekcijos.

Sergamumas koronavirusu rugsėjo 7-osios duomenimis / NVSC nuotr.

NVSC primena, kad mokinių, kurie šiuo metu yra izoliacijoje, tėvai yra vadinamasis kontakto kontaktas, tad jiems izoliacija neturi būti taikoma. Izoliacija taikoma, kai turėtas didelės rizikos sąlytis su sergančiu COVID-19 liga asmeniu, kuriam liga patvirtinta laboratoriniu tyrimu.

3 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 3 asmenys. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 3100 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1046 asmenų, 1955 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA