Koronavirusu Lietuvoje sergant vis jaunesniems asmenims, specialistai įvardija grėsmingą tendenciją | Kas vyksta Kaune

Koronavirusu Lietuvoje sergant vis jaunesniems asmenims, specialistai įvardija grėsmingą tendenciją

BNS 2020/09/07 14:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje koronavirusu serga jaunesni žmonės, daugėja besimptomių atvejų, sako specialistai. Pirmąją rugsėjo savaitę lyginant su rugpjūčiu besimptomių atvejų išaugo daugiau nei 10 proc.

„Pirmosios rugsėjo mėnesio savaitės duomenys rodo, kad daugiausia COVID-19 ligos atvejų nustatoma testuojant asmenis kaip aukštos rizikos arba atliekant profilaktinius tyrimus“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos turimais duomenimis, per pirmąją rugsėjo savaitę besimptomiai atvejai sudarė 40 procentų, kai rugpjūtį jų buvo 29 procentai. „Tai pagrindžia situaciją, kad serga jauni žmonės, vis jaunesni“, – sakė NVSC atstovė.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su tuo, kad šiuo metu koronavirusu dažniau serga jauni žmonės, siejo ir tai, kad registruojama gana nedaug mirčių.

„Santykinai nedidelis mirčių skaičius yra paaiškinamas tuo, kad tiktai dažniau koronaviruso infekcija užsikrečia jaunesnė populiacija, skirtingai negu buvo kovo ar balandžio mėnesiais“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad jaunimas anksčiau ar vėliau susitiks su vyresniais žmonėmis, kuriems koronavirusas statistiškai yra pavojingesnis, todėl ragino žmones neatsipalaiduoti.

„Stebint bendrai epidemiologinę situaciją reikia pasakyti, kad ji šiuo metu nėra kažkaip ypatingai blogėjanti, bet dar ir dar kartą noriu paprašyti neužsimiršti, neatsipalaiduoti“, – kalbėjo A. Veryga.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 3,1 tūkst. koronaviruso atvejų, tebeserga 1046 asmenys, 1955 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų. Ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 42 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA