Į darbą skubėjusios moters kelionė baigėsi kontrolierių rankose | Kas vyksta Kaune

Į darbą skubėjusios moters kelionė baigėsi kontrolierių rankose

R. Tenio, skaitytojos nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pirmadienio rytą į darbą autobusu važiavusios skaitytojos kelionė baigėsi logiškai – moteris galiojančio bilieto neturėjo, tad jai buvo įteiktas administracinio nusižengimo protokolas. Tiesa, papildyti elektroninį bilietą keleivė bandė, tačiau to padaryti nepavyko nė viename kioske. „Kauno autobusai“ pripažįsta, kad sistemoje būta sutrikimų, kurie esą labai greit likviduoti.

Kaip pasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja, prieš važiuodama į darbą pirmadienį ji mėgino pasipildyti e-bilieto kortelę, tačiau tiek Lietuvos, tiek Kauno spaudos kioskuose išgirdo sistemą neveikiant.

Aklavietėje atsidūrusi moteris, gavusi iš kasininkės klaidą deklaruojantį kvitą, sėdo į 3-io maršruto autobusą – darbą pasiekti juk reikia. Ir Kaunakiemio gatvėje lyg tyčia, žinoma, sutiko kontrolę.

Išlaipintai keleivei iškart buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Moteris, jų aiškinimu, turėjusi pasipildyti kortelę iš anksto, nors kiosko darbuotoja teigė sistemą neveikiant nuo sekmadienio.

„Kur kreiptis, kad dėl sistemos klaidos buvau nubausta? Jiems pasiūliau nuvažiuoti iki spaudos kioskelio ir įsitikinti, kad sistema neveikia“, – kontrolierių nesujaudinusius argumentus žėrė skaitytoja.

Ji sakė paskambinusi į „Kauno autobusus“, kur sulaukė patikinimo, kad situacija bus išsiaiškinta, apie sprendimą pranešta iki antradienio. Moteris stebėjosi, kad į darbą skubantys gyventojai nėra tinkamai informuoti apie trikdžius.

Bendrovės „Kauno autobusai“ atstovė komunikacijai Vilma Garlinskienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad rugsėjo 7 d. rytą gavus pranešimą iš spaudos kiosko apie e-bilietų sistemos sutrikimą, skubiai perkrovus sistemą trikdžiai esą buvo pašalinti po 10 minučių.

„Sutrikimo priežastys nustatinėjamos. Tai yra force majeure (nenugalimos jėgos – „Kas vyksta Kaune“) atvejai, apie kuriuos įmonė iš anksto negali žinoti“, – paklausta, kodėl apie gedimą nebuvo informuoti keleiviai ir kontrolę vykdančios saugos tarnybos darbuotojai, aiškino V. Garlinskienė.

Siekiant ateityje išvengti tokių situacijų, ji keleivius ragino kortelę pasipildyti iš anksto arba naudotis programėle „Žiogas“, su kuria savo paskyrą papildyti galima bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje.

Pasiteiravus, ar nudegusi moteris gali tikėtis, kad administracinė atsakomybė bus atšaukta, „Kauno autobusų“ atstovė informavo, jog keleivei pateikus pretenziją, ši bus nagrinėjama.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA