Š. Jasikevičius: Kauno „Žalgiris“ – viena svarbiausių krepšinio organizacijų Europoje | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius: Kauno „Žalgiris“ – viena svarbiausių krepšinio organizacijų Europoje

delfi.lt 2020/09/06 19:14
"Barca Basket" Twitter nuotr.

Tarpsezonio metu Kauno „Žalgirį“ palikęs ir „Barcelona“ vyriausiuoju treneriu tapęs Šarūnas Jasikevičius duodamas interviu Ispanijos žiniasklaidai apie savo buvusį klubą atsiliepė itin šiltai.

Bendraudamas su AS žurnalistu Josepu Margalefu treneris pavadino „Žalgirį“ viena svarbiausių organizacijų Europos krepšinyje bei paragino Lietuvos komandą gerbti už jos nuopelnus.

„Tai yra viena didžiausių ir svarbiausių krepšinio organizacijų Europoje. Reikia žvelgti ne į biudžetą, o į tai, kaip atliekami darbai, kokios suteikiamos sąlygos bei taikomos technologijos.

Pagal šiuos rodiklius „Žalgiris“ visada yra lyderis, o už tai komanda nusipelnė pagarbos“, – sakė Š. Jasikevičius, paklaustas kuo Kauno ekipa išsiskiria iš kitų komandų.

44-erių strategas sulaukė ir klausimo apie istorinį „Žalgirio“ žygį iki Eurolygos finalo ketverto 2018-aisiais. Žurnalistas šį pasiekimą pavadino stebuklingu, bet Š. Jasikevičius nesutiko.

„Stebuklų nebūna. Gal tai atrodo stebuklinga manant, jog mums yra lengva Lietuvos lygoje, tačiau tai nėra tiesa. Turėjome gerbti visus savo varžovus“, – sakė buvęs „Žalgirio“ vairininkas.

Jau du mėnesius Barselonoje dirbantis specialistas duodamas interviu įvertino pirmuosius savo darbus naujame klube bei prabilo apie patiriamus sunkumus.

„Tai tiesa, jog dirbti su pirmo ryškumo žvaigždėmis nėra lengva. Jiems reikia išaiškinti, jog dėl komandos sėkmės reikia daug stengtis ir aukotis. Visada reikia galvoti tik apie komandą. Kol kas tokio mąstymo įdiegti dar nepavyko, tačiau tai nutiks ateityje.

Mano auklėtiniai visada sakys, kad iš mano pusės jie patiria daug spaudimo. Tai yra tiesa, tačiau save spaudžiu ir aš pats. Aš dirbdamas visada atiduodu visą save, todėl maksimumo tikiuosi ir iš žaidėjų“, – sakė Š. Jasikevičius.

Keturias pergales draugiškuose susitikimuose jau iškovojusi „Barcelona“ sekmadienį 21.30 val. su Andoros „MoraBanc“ varžysis dėl Katalonijos taurės trofėjaus. Praėjusią savaitę šią komandą katalonai įveikė 90:82.

Kitą savaitgalį, rugsėjo 12-13 dienomis, „Barca“ viešės Tenerifėje, kur vyks Ispanijos Supertaurės varžybos, o jų pusfinalyje Š. Jasikevičiaus kariauna susitiks su šalies čempione Vitorijos „Baskonia“.

Sezoną Eurolygoje katalonai pradės spalio 1-ąją rungtynėmis namuose su Maskvos CSKA.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA