Rudens sezonas atidarytas: kaip pasikeitė laisvalaikio ir pramogų erdvės? | Kas vyksta Kaune

Rudens sezonas atidarytas: kaip pasikeitė laisvalaikio ir pramogų erdvės?

Organizatorių nuotr.

Vienas labiausiai nuo pasaulinės pandemijos 2020-aisiais nukentėjusių verslo sektorių – laisvalaikio pramogas siūlančios uždaros erdvės bei renginiai. Tiesa, norėdami išlikti ir sėkmingai veikti konkurencingoje aplinkoje verslai turi būti lankstūs ir operatyviai prisitaikyti prie esamų darbo sąlygų. Švelninamos karantino sąlygos ir pramogas siūlančių erdvių savininkų kūrybiškumas įrodė, kad įdėjus daug pastangų saugumo situaciją galima efektyviai kontroliuoti ir šį rudenį vėl turėsime galimybę laisvai pramogauti.

[galerija kiek=”4″]

Apie pokyčius ir artėjantį sezoną pasikalbėjome su Kaune populiarios, išskirtinius žaidimus siūlančios erdvės „Active Space“ įkūrėja Diana Zasimauskiene.

Svarbiausia – lankytojų saugumas

Vos sausio mėnesį aktyviai veikti pradėjusiam kaunietės D. Zasimauskienės verslui teko susidurti su dideliais išbandymais. Priverstinis visiškas veiklos sustabdymas – didžiulis stresas. Paskelbus karantiną „Active Space“ teko atšaukti daugybę pavasario sezono rezervacijų ir laukti apribojimų sušvelninimų.

„Pirma reakcija, kaip ir daugeliui – šokas dėl nežinomybės. Verslas nueina į antrą planą ir daugiau pradedi galvoti apie tai, kaip pasirūpinti savo artimųjų sveikata, – teigė pašnekovė. – Prasidėjus karantino švelninimui irgi nebuvo lengva, nes jautėsi žmonių atsargumas ir abejonė dėl laiko leidimo uždarose patalpose didesnėse grupėse.“

Žaidimų erdvė „Active Space“ / Organizatorių nuotr.

Dėl šių priežasčių, verslininkės teigimu, „Active Space“ erdvėse buvo imtasi visų saugumo priemonių norint užtikrinti kiekvieno lankytojo saugumą ir sveikatą. Tarp apsilankymų nuo šiol yra įvestos dviejų valandų pertraukos, kurių metu yra kruopščiai dezinfekuojamas kiekvienas paviršius, patalpos pravėdinamos, visi lankytojai dabar yra aprūpinami reikalingomis apsaugos priemonėmis.

Kaip juokauja pašnekovė, esant dviejų vaikų mama, atsiranda didesnis atsakomybės jausmas bei noras užtikrinti su tavimi kontaktuojančių asmenų sveikatą ir gerbūvį.

Karantinas paskatino tapti išradingesniais

Aktyvias pramogas visai šeimai siūlančios erdvės savininkė teigė, kad šis, kaip ir kiekvienas iššūkis, privertė ieškoti naujų kelių, kaip išlaikyti savo verslą.

„Dėl jau minėtų priežasčių pritraukti lankytojus tapo sudėtingiau, tad teko į situaciją pažiūrėti originaliai ir ieškoti kitų mūsų erdvės panaudojimo būdų“, – teigė D. Zasimauskienė.

Žaidimų erdvė „Active Space“ / Organizatorių nuotr.

„Active Space“ atrado ne tik šeimos bei draugų kompanijos, bet ir įvairios įmonės, kurioms reikalinga nestandartinė erdvė komandos mokymams. Čia esantys vieninteliai tokie Kaune reakcijos ir greičio žaidimai „TWALL“ ir „SPORTSGAMES“ tampa smagiais išbandymais bei pokalbių tema tiek tarp artimųjų, tiek tarp kolegų.

Taip pat, sėkmingai pradėta patalpas ir įrangą siūlyti asmenims filmuojantiems webinarus, video mokymus ar tinklalaides. Esant laisvam laikui „Active Space“ vadovė ir toliau erdvę kviečia nuomotis tuos, kuriems reikalinga išskirtinė aplinka vaizdo turinio kūrimui.

Galiausiai norint nudžiuginti aktyvių pramogų išsiilgusius kauniečius, rugsėjo mėnesį „Active Space“ savo lankytojams šalia įprastinių dviejų valandų, dovanoja papildomą nemokamą valandą.

„Karantinas ir ši situacija tikrai nebuvo paprasta, bet neabejoju, kad dauguma smulkiųjų Kauno verslininkų sėkmingai rado būdus, kaip šią situaciją paversti naujomis galimybėmis. Į rudens sezoną žiūriu viltingai ir tikiuosi, kad praėjusį etapą atsiminsime, kaip blogą sapną“, – pokalbį baigė „Active Space“ erdvės įkūrėja D. Zasimauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA