Kauno Panemunės šile susitiko visos šalies žingsnių milijonieriai | Kas vyksta Kaune

Kauno Panemunės šile susitiko visos šalies žingsnių milijonieriai

Organizatorių nuotr.

Nuo pat šeštadienio ryto į vaizdingąjį Kauno Panemunės šilą rinkosi įvairaus amžiaus aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, lydimi savo keturkojų augintinių. Visus juos čia subūrė tradicinės, jubiliejinį 15-ąjį kartą Lietuvoje ir 5-ąjį kartą Kaune vykusios „IKI Ėjimo varžybos“. Renginio organizatoriai dalyvius kvietė ne tik susipažinti su kultūrinėmis bei istorinėmis garsiojo Kauno parko įdomybėmis, bet ir apsipirkti unikaliame turguje, kurioje valiuta – žingsniai.

„Kaunas mus stebina kasmet! Vos pernai čia startavome su „IKI“ žingsnių turgaus idėja, o jau šiemet jame vien už žingsnius pardavėme iki šiol didžiausią, daugiau nei 30 tūkst. siekusį, vaisių ir daržovių derlių. O kur dar mūsų nuostabieji dalyviai.

Štai renginyje sutikome šeimą, kuri eiti „IKI Ėjimo varžybose“ pradėjo dar po vieną, vėliau eidavo dviese. Dabar jie dalyvauja jau keturiese, o jauniausiajam šeimos nariui vos keli mėnesiai. Tokiu būdu besiplečianti mūsų bendruomenė yra didžiausia motyvacija bei įvertinimas“, – sakė renginio organizatorė ir mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė.

Maršrutą gali išbandyti visi

Trečiąjį kartą šiemet vykusiose „IKI Ėjimo varžybose“ įvairaus amžiaus kauniečiai, miesto svečiai ir jų augintiniai savo malonumui ėjo 15 000 žingsnių, arba 10,5 kilometrų maršrutą greta Nemuno išsidėsčiusiu Panemunės šilu. Visas maršrutas nugulė į mobiliąją programėlę „#walk15“, o renginio organizatoriai, kartu su „Kaunas 2022“ komanda jį papildė įgarsintais informaciniais punktais.

„IKI Ėjimo varžybos“ Panemunės šile / Organizatorių nuotr.

„Eidami trasa renginio dalyviai susipažino net su 15 įdomių ir kruopščiai atrinktų faktų iš Panemunės ir jos šilo istorijos. Kadangi Panemunė klestėti kaip to meto kurortas pradėjo tarpukariu, daugelis maršruto istorijų siekė būtent tuos laikus. Tiesa, trasą išbandyti ir apie Panemunės šilo bei jo apylinkių kultūrą bei istoriją sužinoti gali ir nespėję sudalyvauti renginyje. Maršrutas net ir po renginio bus randamas nemokamoje mobiliojoje programėlėje“, – sakė renginio organizatorė.

Taip pat renginio trasoje dalyvių laukė ir net kelios pramoginės zonos. Įveikę pirmuosius 5000 žingsnių dalyviai pateko į „Activus“ aktyvios šeimos zoną, kur pramogavo ir smagiai leido laiką varžydamiesi dėl galimybės laimėti skrydį oro balionu dviem.

Įveikusių dar 5000 žingsnių laukė išskirtinė „Gintarinė vaistinė“ sveikatingumo zona. Čia patarimus dalino vaistininkė ir vaistininkės konsultantė, o besirūpinančius savo ėjimo technika bei sveikata tyrė profesionalūs sporto medikai. Norintys atsipūsti galėjo prisėsti ir stebėti mėgėjų krepšinio turnyro kovas.

„Pagrindinis mūsų tikslas – skatinti dalyvių kasdieninio aktyvumo principus nepriklausomai nuo jų amžiaus. Dėl šios priežasties „IKI Ėjimo varžybas“ kaskart stengiamės paversti tikra ėjimo švente, o visus ėjusius – prideramai apdovanoti.

Visi finišavę – tiek dalyviai, tiek jų augintiniai – buvo apdovanoti renginio atsiminimo medaliais, o iškart įveikę trasą savo žingsnių milijonus ėjikai galėjo išleisti mūsų partnerių dėka įrengtoje unikalioje apsipirkimo už žingsnius erdvėje“, – sakė V. Musvydaitė.

Pirkti už žingsnius renginio dalyviai galėjo mobiliosios programėlės „#walk15“ pagalba. Čia įdiegtas žingsnių piniginės funkcionalumas leido kaupti, o vėliau ir išleisti žingsnius norimiems žingsnių piniginės pasiūlymams. Už žingsnius renginyje dalyviai pirko vaisius ir daržoves, mineralinį vandenį, košes ir avižinius ledus, ėdalą šunims bei daugelį kitų naudingų produktų.

Jauniausiam dalyviui – nė mėnesio, vyriausiajam – 83-eji

Siekdami užtikrinti maksimalų dalyvių saugumą, renginio organizatoriai šiemet pakoregavo ir ėjimo renginio koncepciją. Vietoje vieno bendro starto dalyvius suskirstė į atskiras grupes. Iš viso renginio vedėja ir organizatorė V. Musvydaitė Panemunės šile skelbė daugiau nei 10 startų.

Tiesa, kaip jau tapo tradicija, iš gausaus renginio dalyvių sąrašo organizatoriai atrinko, pagerbė ir apdovanojo tiek jauniausią, tiek vyriausią dalyvius.

„IKI Ėjimo varžybos“ Panemunės šile / Organizatorių nuotr.

„Sunku patikėti, bet jauniausiajam mūsų renginio dalyviui Vyteniui – vos 23 dienos. Mažiau nė mėnuo, o jis su tėveliais jau įveikė renginio maršrutą. Tuo tarpu vyriausiajam mūsų dalyviui Stepui yra garbingi 83-eji ir jis šį titulą Kaune pelno jau ne pirmuosius metus. Tokie mūsų ėjikai įkvepia ir motyvuoja niekada nesustoti“, – sakė V. Musvydaitė.

Kvietė eiti už savo miestą, mokyklą ar įmonę

Nors tai buvo paskutinės „IKI Ėjimo varžybos“ šiemet, mobiliosios programėlės „#walk15“ komanda pristatė ir keletą naujų iniciatyvų, kaip aktyviai leisti laiką šaltuoju metu periodu.

„Jau trečiuosius metus iš eilės programėlėje skelbiame įmonių, miestų ir mokyklų žingsnių iššūkius. Visus kviečiame prisijungti ir kasdien rinkti žingsnius ne tik dėl savo geros savijautos, nuotaikos bei sveikatos, bet ir eiti už savo įmonę, miestą ar mokyklą. Kaip jau tapo įprasta, labiausiai einančias šalies bendroves, miestus bei ugdymo įstaigas paskelbsime ir apdovanosime pavasarį“, – sakė V. Musvydaitė.

Projektas „Ėjimo varžybos“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas. Artimiausios „IKI Ėjimo varžybos“ planuojamos 2021-ųjų pavasarį – paskutinį balandžio šeštadienį Vilniuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA