A. Veryga: Estija į paveiktų šalių sąrašą įtraukta per klaidą | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: Estija į paveiktų šalių sąrašą įtraukta per klaidą

BNS 2020/09/04 19:04
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Estijos įtraukimas į koronaviruso paveiktų šalių sąrašą – techninė klaida. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad iš šios šalies atvykstantiesiems nebus taikoma privaloma dviejų savaičių izoliacija.

„Lietuva tikrai negriauna Baltijos šalių burbulo. Klaidų pasitaiko visiems ir Estijos įtraukimas į paveiktų šalių sąrašą yra techninė klaida, kuri jau ištaisyta. Dėl to atsiprašome“, – socialiniame tinkle „Facebook“ penktadienį rašė ministras.

„Baltijos šalys yra sutarusios dėl 10 proc. paklaidos vertinimo. Ją įvertinus, net ir be papildomų diskusijų Estija į paveiktų šalių sąrašą neturi patekti“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Estija įtraukiama į koronaviruso paveiktų šalių sąrašą, todėl atvykus iš šios šalies bus privaloma dvi savaites izoliuotis.

A. Veryga taip pat teigė besidžiaugiantis, kad „pozityvų sprendimą dėl Baltijos burbulo išsaugojimo priėmė ir Latvija“.

„Tad mažiausiai dar savaitę jokių pasikeitimų dėl kelionių į Baltijos šalis nebus. Tikėkimės, kad situacija ne blogės, o gerės ir galėsime išlaikyti Baltijos šalių burbulą“, – rašė ministras.

Latvijos vyriausybė penktadienį pranešė, kad Estija ir Lietuva dar bent savaitę nebus įtrauktos į vadinamąjį „geltonąjį“ COVID-19 paveiktų šalių sąrašą.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje sergamumo koronavirusu rodiklis yra 16,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Estijoje – 16,4, Latvijoje – 4,3.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA