Naujausi užsikrėtimai Lietuvoje: įvežtiniai atvejai – iš 6 valstybių | Kas vyksta Kaune

Naujausi užsikrėtimai Lietuvoje: įvežtiniai atvejai – iš 6 valstybių

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 26 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 13 iš jų registruota Vilniaus, 5 Tauragės, po 2 – Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Utenos apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 15 žmonių, 4 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 7 įvežtiniai atvejai.

Įvežtiniai atvejai – iš 6 valstybių

Vakarykštę parą 4 įvežtiniai atvejai registruoti Vilniaus apskrityje – COVID-19 patvirtintas asmenimis, į Lietuvą grįžusiems iš Lenkijos, Rusijos ir Švedijos bei užsieniečiui, į Lietuvą atvykusiam iš Baltarusijos.

Dar 2 įvežtiniai atvejai per vakar registruoti Klaipėdos apskrityje. Koronavirusas patvirtintas dviem asmenims, į Lietuvą atvykusiems iš Ukrainos.

7-asis įvežtinis atvejis – koronavirusas patvirtintas Šiaulių apskrityje asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Vokietijos.

11 naujų atvejų siejama su židiniais

5 atvejai, vakar nustatyti Tauragės apskrityje, yra siejami su protrūkiu viename iš kariuomenės dalinių. Iš viso su šiuo židiniu siejami 32 susirgimai, įskaitant patvirtintus praėjusią parą.

1 vakar Utenos apskrityje nustatytas atvejis yra siejamas su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Šiuo metu registruoti 46 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

1 naujas atvejis vakar registruotas Vilniuje veikiančioje metalinius dangtelius gaminančioje įmonėje. Tai 8-asis infekcijos atvejis, susijęs su šiuo židiniu.

Praėjusią parą registruotas 1 koronaviruso atvejis, kuris siejamas su viena statybų įmonė, apie su kuria susijusius susirgimus skelbta jau anksčiau. Tai 4-asis susirgimas, siejamas su šiuo židiniu.

Taip pat registruoti dar du nauji židiniai. Pirmasis siejamas su vandentiekio, šildymo, kondicionavimo sistemų įrengimu užsiimančia įmone. Čia per praėjusią parą registruoti 2 infekcijos atvejai. Šiuo metu turimais duomenimis, su židiniu dabar siejami 3 COVID-19 atvejai.

Antrasis naujas židinys – Šiauliuose veikiančioje siuvimo įmonėje. Per praėjusią parą patvirtintas 1 asmeniui, o iš viso su šiuo protrūkiu siejami 2 koronaviruso atvejai.

Be to, nustatyta, kad 4 žmonės (2 Vilniaus, 1 Kauno, 1 Utenos apskrityse) užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas.

4 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 4 asmenys – 3 Vilniaus ir 1 Kauno apskrityse.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 3004 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 985 asmenų, 1920 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA