Aplinkos apsaugos departamento akiratyje – Kauno biologinio atliekų apdorojimo gamykla | Kas vyksta Kaune

Aplinkos apsaugos departamento akiratyje – Kauno biologinio atliekų apdorojimo gamykla

BNS 2020/09/04 14:10
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša vertinantis, ar taikyti poveikio priemones Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo gamyklai (Kauno MBA) bei dėl jos veiklos kreipėsi į prokuratūrą.

Pasak departamento, dėl poveikio priemonių taikymo bus sprendžiama atsižvelgus į besikartojančius gyventojų skundus dėl nemalonių kvapų, sklindančių iš gamyklos.

„Šiuo metu laukiame Aplinkos apsaugos agentūros atliekamų tyrimų rezultatų dėl galimos Aplinkos oro taršos. Įvertinę atsakymus, galėsime priimti sprendimus dėl poveikio priemonių taikymo“, – teigia AAD atstovas Jurgis Kazlauskas.

Taip pat, priklausomai nuo gautų rezultatų, bus sprendžiama dėl galimo Kauno MBA veiklos sustabdymo.

Aplinkosaugininkai paskutinę rugpjūčio savaitę taip pat kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą su prašymu įvertinti, ar, eksploatuojant Kauno MBA, nebuvo padaryta nusikalstama veika.

Aplinkos apsaugos departamentas anksčiau yra dėl nemalonių kvapų įspėjęs Kauno MBA ir nurodęs laikytis taršos leidime nurodytų eksploatavimo sąlygų. AAD konstatavo, jog įrenginiai buvo eksploatuojami nesilakant taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidime nustatytų sąlygų, dėl ko kyla nemalonus kvapas, kuriuo skundžiasi aplinkiniai gyventojai.

Kauno rajono savivaldybė po to pranešė, jog drauge su Jonavos rajono savivaldybe siekia atsisakyti Kauno MBA paslaugų ir pasirašyti tiesiogines sutartis su Kauno kogeneracine jėgaine, o Kauno miesto, kuriame yra gamykla, savivaldybė ragina Kauno MBA likviduoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA