Savaitgalis su muzika: „Kaunas Jazz“ scena atsikrausto į Vienybės aikštę | Kas vyksta Kaune

Savaitgalis su muzika: „Kaunas Jazz“ scena atsikrausto į Vienybės aikštę

Archyvo / P. Grigaliūno nuotr.

Šį savaitgalį į Kauną atkeliauja muzika. Miesto centre esančioje Vienybės aikštėje vyks išskirtiniai „Kaunas Jazz“ koncertai – scenoje pasirodys gerai žinomi atlikėjai iš Lietuvos ir Estijos.

Penktadienį prasidėję nemokami tradicinio džiazo festivalio koncertai pagreitį įgaus savaitgalį. Šeštadienio vakarą ant scenos atnaujintoje Vienybės aikštėje lips viena ryškiausių Estijos vokalisčių Sofia Rubina su projektu „Where it Begins“ (liet. „Kur viskas prasideda“).

Kai kadaise Sofia pirmąsyk pakilo į „Kaunas Jazz“ sceną, ji buvo dar tik kelią muzikos pasaulyje pradedanti dainininkė. Šiandien ji įrodžiusi savo vertę daugelyje didžiųjų scenų, nuo festivalių iki legendinio Niujorko klubo „Blue Note“.

Su įvairių sudėčių grupėmis S. apšildė Sealo, „Incognito“, Marcuso Millerio koncertus, o garsiajame JAV Berklio koledže, kuriame sėmėsi džiazo vokalo paslapčių, dainavo su legendiniais džiazmenais Wayne’u Shorteriu ir Jacku DeJohnette’u.

Vėliau, 20.30 val., bus galima pasigrožėti Džiazo madomis, o 21 val. į sceną žengs gerai visiems žinoma grupė „Saulės Kliošas“. Po lietuviško fankelio dozės įsilinksminusi minia bus apdovanota šventiniu fejerverku.

Šeštadienio dieną džiazo garsai vinguriuos ir kitose erdvėse Kauno centre, vyks šokių dirbtuvės ir kovos, o Laisvės alėja nuo 14 val. iki vakaro drieksis gyvos muzikos šleifas.

„Kaunas Jazz“ organizatoriai primena, kad į visus festivalio koncertus bei renginius bus galima patekti tik su apsauginėmis veido kaukėmis. Pasirodymuose tarp žiūrovų būtina laikytis mažiausiai 1 metro atstumo, išskyrus artimuosius. Primenama dezinfekuoti rankas, laikytis rankų higienos, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, neliesti veido.

Prie įėjimo į „Kaunas Jazz“ koncertus tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse bus matuojama temperatūra. Karščiuojantieji (37,3 ̊laipsnių ir daugiau) ar turintieji ūminių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių į pasirodymus įleidžiami nebus. Beslankiusiųjų koronaviruso paveiktose užsienio šalyse pagal Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymus prašoma laikytis 14 dienų izoliacijos.

Visą „Kaunas Jazz 2020“ programą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA