Kauno apskrityje užfiksuotas naujas koronaviruso židinys | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje užfiksuotas naujas koronaviruso židinys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 20 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. 11 iš jų registruoti Vilniaus, po 2 – Kauno ir Šiaulių bei po 1 – Klaipėdos, Panevėžio, Telšių, Alytaus ir Tauragės apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 16 žmonių, 2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 2 įvežtiniai atvejai, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Įvežtiniai atvejai – iš Kazachstano ir Vengrijos

Vakarykštę parą abu įvežtiniai koronaviruso atvejai patvirtinti Vilniaus apskrityje. Pirmasis atvejis – koronavirusas patvirtintas asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Vengrijos, antrasis – asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Kazachstano. Abu asmenys jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus.

10 naujų atvejų siejama su židiniais

Vakarykštę parą registruotas naujas židinys Kauno apskrityje. COVID-19 patvirtinta 2-iems asmenims, dalyvavusiems rugpjūčio 22 d. Raseinių rajone vykusioje šeimos šventėje. Epidemiologų vertinimu, su šia švente dabar siejamai 3 koronaviruso atvejai, įskaitant patvirtintus vakar.

2 vakar Vilniaus apskrityje nustatyti atvejai yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Asmenys buvo izoliacijoje dėl turėto sąlyčio, tad naujų kontaktų nenustatyta. Šiuo metu registruoti 45 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

Dar 1 atvejis, nustatytas Vilniaus apskrityje, siejamas su rugpjūčio 15-16 d. Prienų rajone vykusiu „PravalFestu“. Vakar COVID-19 patvirtinta šio renginio dalyviui. Iš viso su šiuo renginiu dabar siejama 19 atvejų, įskaitant patvirtintą per vakar.

1 naujas atvejis vakar registruotas Vilniuje veikiančioje metalinius dangtelius gaminančioje įmonėje. Tai 7-asis infekcijos atvejis, susijęs su šiuo židiniu.

Dar 1 naujas atvejis, epidemiologų vertinimu, yra susijęs su šeimos švente Vilniuje. Patikslintais duomenimis, šiuo metu registruoti 5 susiję atvejai, dalis šių asmenų dirba vienoje siuvimo įmonėje Vilniuje.

Tuo metu, Telšių apskrityje vakar registruotas 1 koronaviruso atvejis, siejamas su protrūkiu choruose Vilniuje. Vertinama, kad susijusių atvejų šiuo metu yra 30.

Taip pat 1 atvejis vakar registruotas Tauragės apskrityje. Jis siejamas su protrūkiu viename iš kariuomenės dalinių. Šiuo metu turimais NVSC duomenimis, iš viso su šiuo židiniu siejami 27 COVID-19 atvejai.

Be to, Panevėžio apskrityje vakar registruotas naujas židinys – patvirtintas 2-asis infekcijos atvejis, siejamas elektromechaninių sistemų inžinerija besiverčiančia įmone.

Be to, nustatyta, kad 6 žmonės (3 Vilniaus, 1 Klaipėdos, 1 Alytaus, 1 Šiaulių apskrityse) užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas.

2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 2 asmenys – 1 Vilniaus ir 1 Šiaulių apskrityse. Vienas iš šių asmenų tirtas dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų, kitas – profilaktiškai.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2978 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 978 asmenų, 1901 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA