Prie Karo muziejaus užgeso Amžinoji ugnis | Kas vyksta Kaune

Prie Karo muziejaus užgeso Amžinoji ugnis

Asociatyvi / Skaitytojos nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ketvirtadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė ne itin įkvepiantis vaizdas. Anot skaitytojų, Vytauto Didžiojo karo muziejaus kiemelyje užgeso įprastai be perstojo plazdenanti Amžinoji ugnis.

„O gali būti taip kad Amžinoji ugnis nedega?“ – retoriškai klausė aprūkusią geležies plokštę su užgesusiu degikliu ketvirtadienį, apie 19 val., užfiksavusi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Ugnies prie Nežinomo Kareivio kapo šiuo metu nė kvapo, už tai dujomis, pasak moters, trenkia smarkiai. Girdėti ir panašus į dujinės viryklės šnypštimas, tad situacija potencialiai pavojinga.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Amžinoji ugnis buvo užgesusi ir 2017-ųjų vasarį. Tąkart incidento priežastys irgi buvo neaiškios – spėta, jog ugnį galėjo užgesinti stiprus vėjo gūsis.

Anksčiau simbolinis aukuras žuvusiems už Lietuvos laisvę buvo užgesintas 2012 metais. Tąkart karo muziejaus kiemelyje buvo keičiama dujų tiekimo įranga.

Nežinomo Kareivio kapas – nepriklausomos Lietuvos simbolis. Šis kapas liudija visas kovas dėl Lietuvos gerovės ir primena tai, kad privalome rūpintis savo nepriklausoma valstybe, dėl kurios kareivis žuvo.

Šalia kapo deganti Amžinoji ugnis yra vienintelis toks paminklas Lietuvoje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA