A. Veryga laikosi savo pozicijos: vėl pasigirdo abejonės dėl saugumo baruose | Kas vyksta Kaune

A. Veryga laikosi savo pozicijos: vėl pasigirdo abejonės dėl saugumo baruose

BNS 2020/09/03 09:11
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako abejojantis, ar neribojant barų ir naktinių klubų darbo laiko pavyks užtikrinti saugumą dėl koronaviruso, bet pripažįsta, kad kiti Vyriausybės nariai turi kitokią nuomonę.

„Klausimas, ar tikrai dviem trečdaliais ištuštinus tuos naktinius klubus jiems tikrai apsimokės veikti ir ar žmonės eis ten pabūti ir laikytis kažkokių socialinių distancijų, nes ten einama, kad distancijos nesilaikyti, kad pabendrauti, pabūti, pašokti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Ministras sakė, kad laikosi pozicijos, jog kavinių, barų ir naktinių klubų darbo laiką būtų galima riboti iki vidurnakčio, kaip yra kaimyninėje Latvijoje.

„Bet aš esu tik vienas iš Vyriausybės narių, Vyriausybės sprendžia kolegialiai ir demokratiškai, yra dauguma, kuri turi kitokią nuomonę“, – teigė A. Veryga.

Vyriausybė trečiadienį nepritarė siūlymui apriboti pasilinksminimo vietų darbo laiką. Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad bus einama kitu keliu – numatoma nustatyti griežtesnius saugumo reikalavimus, įskaitant žmonių skaičiaus ribojimą.

A. Veryga sakė, kad nauji reikalavimai bus derinami su asocijuotomis struktūromis.

„Mes rizikas įvardijome, į vienas buvo atsižvelgta, į kitas galbūt ne. Vyriausybės įpareigojimu bus susitinkama su asocijuotomis struktūromis, kurios atstovauja šitą verslą“, – kalbėjo ministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA