V. Musvydaitė: „Ateikite ir išleiskite savo žingsnius iki šiol didžiausiame žingsnių turguje Kaune“ | Kas vyksta Kaune

V. Musvydaitė: „Ateikite ir išleiskite savo žingsnius iki šiol didžiausiame žingsnių turguje Kaune“

Organizatorių nuotr.

Šį šeštadienį – rugsėjo 5-ąją – į Kauną suplūs ėjimo ir aktyvaus laisvalaikio entuziastai iš visų šalies kampelių. Greta Nemuno išsidėsčiusiame Panemunės šile 15-ąjį kartą Lietuvoje ir 5-ąjį kartą Kaune vyks tradicinės, jubiliejinės „IKI Ėjimo varžybos“. Sveikatingumą bei šalies pažinimą skatinančio nemokamo renginio visai šeimai organizatoriai žada ne tik įsimintiną 10,5 kilometrų maršrutą, bet ir rekordinio dydžio, unikalų žingsnių turgų.

[galerija kiek=”4″]

„Gražiausiomis skirtingų Lietuvos miestų vietovėmis žygiuojame jau penktuosius metus iš eilės, o į Kauną, kaip taisyklė, sugrįžtame kiekvieną rudenį. Čia tiek daug vaizdingų vietų bei nepaprastai daug aktyvaus laisvalaikio mėgėjų – jų skaičiumi Kaunas visada pralenkia visus kitus „IKI Ėjimo varžybų“ aplankomus miestus. Simboliška, kad ir jubiliejinis 15-asis ėjimas vyks būtent čia, o jį pažymės iki tol dar neregėto dydžio visų pamėgtas apsipirkimo už žingsnius turgus“, – sako renginio organizatorė ir mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė.

Tris kartus per metus kasmet vykstančios „IKI Ėjimo varžybos“ dalyviams siūlo kas kartą naują 15 000 žingsnių maršrutą bei iki šiol šalyje unikalią apsipirkimo vien už žingsnius erdvę. Maršrutą įveikę ir žingsnius su mobiliąja vaikščiojimo programėle „#walk15“ skaičiavę dalyviai, juos galės iškeisti į renginio partnerių įsteigtus prizus.

„IKI Ėjimo varžybos“ / Organizatorių nuotr.

„Mobiliojoje programėlėje „#walk15“ šiandien yra daugiau nei 85 000 vartotojų ir visi jie gali pirkti vien už žingsnius. Renginio dieną finišo zonoje įsikuria apie dešimt mūsų partnerių zonų, kuriose apsilankę dalyviai sukauptus žingsnius gali iškeisti į puikius produktus.

Štai vien „IKI“ žingsnių turguje Kaune bus pasiektas už parduodamų vaisių ir daržovių rekordas – jų čia lauks netoli 35 000! Iki tol didžiausiame žingsnių turguje buvo išparduota 20 000 vaisių bei daržovių. Taip pat dalyviai galės įsigyti mineralinio vandens, skanukų augintiniams, aukštos kokybės ledų, košių ir kitų puikių produktų“, – pasakoja V. Musvydaitė.

Maršrute – tarpukario kurorto įdomybės

Jubiliejinis renginio maršrutas – ypatingas. Jį renginio organizatoriams parengti padėjo „Kaunas 2022“ komanda, o lankytinos vietos pasakoja apie Panemunės, kaip populiaraus tarpukario kauniečių kurorto istoriją.

„Iš viso 10,5 kilometrų ilgio maršrute dalyviams paruošta per 15 skirtingų informacinių punktų. Visi jie įgarsinti ir jau dabar patalpinti mobiliojoje programėlėje „#walk15“. Turime pripažinti, kad rengiant trasą be galo daug įdomybių sužinojome ir mes patys. Pasirodo, Panemunė ir jos šilas tarpukario kauniečių bei miesto aukštuomenės gyvenime užėmė ypatingai svarbią sveikatingumo bei laisvalaikio vietą“, – sako renginio organizatorė.

Anot, V. Musvydaitės, renginio tikslas skatinti dalyvių aktyvumą, tad visi, net ir keturkojai dalyviai finišavę bus apdovanoti specialiais renginio medaliais.

„Tikslas – smagiai ir aktyviai praleisti laiką, pasisemti naujų įspūdžių bei žinių, tad skubėti ir trasą įveikti kuo greičiau tikrai nereikia. Dėl šios priežasties pramogų netruks net ir pačioje trasoje. Štai įveikus 5000 žingsnių dalyvių lauks „Activus“ aktyvios šeimos zona, kurioje – daugybė žaidimų bei smagių užduočių ir net galimybė laimėti skrydį oro balionu dviem. Nužygiavus dar tiek pat lauks „Gintarinė vaistinė“ 10 000 žingsnių sveikatingumo zona, kurioje visos aktyvacijos, naudingi tyrimai bei produktai bus susiję su gera savijauta, sveikata ir grožiu“, – pasakoja V. Musvydaitė.

„IKI Ėjimo varžybos“ / Organizatorių nuotr.

Daugiau nei dešimt startų

Siekdami užtikrinti maksimalų dalyvių saugumą, renginio organizatoriai šiemet pakoregavo ir ėjimo renginio koncepciją.

„Vietoje vieno bendro starto dalyviai suskirstyti į daugiau nei dešimt atskirų grupių, kurios startuos su pusės valandos pertraukomis. Tik vienai grupei išėjus į starto zoną, pradės rinktis kiti, ir taip – visą renginio dieną. Taip pat užtikrinsime lengvą dezinfekcinių priemonių pasiekiamumą visose renginio erdvėse, o dalyvių prašysime tik vieno – dėvėti apsaugines veido kaukes bei laikytis saugaus atstumo, kaip tai jau darome prekybos centruose ar kituose viešuose renginiuose“, – sako renginio organizatorė.

Renginys vyks jau šį šeštadienį, rugsėjo 5 d. Pirmasis startas – 10 val., o paskutinysis – 15 val. 30 min. Renginio starto vieta išsidėstys greta Panemunės paplūdimo (A. Smetonos al. 4, Kaunas), o į ją dėl saugumo ir srautų valdymo dalyviai galės patekti tik nuo A. Smetonos alėjos.

Renginys nemokamas, tinkamas visai šeimai ir įveikiamas ne tik pėsčiomis, bet ir su vežimėliais. Norint dalyvauti tereikia užsiregistruoti internetinėje renginio svetainėje. Registracija galima ir renginio dieną.

Projektas „Ėjimo varžybos“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA