Trečdalis naujų koronaviruso atvejų siejama su židiniu kariuomenės dalinyje | Kas vyksta Kaune

Trečdalis naujų koronaviruso atvejų siejama su židiniu kariuomenės dalinyje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 29 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 9 iš jų registruoti Tauragės, 8 Vilniaus, 4 Kauno, 3 Šiaulių, 2 Klaipėdos ir po 1 Panevėžio, Telšių ir Utenos apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 21 žmogus, 4 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 4 įvežtiniai atvejai, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Įvežtiniai atvejai – iš Nyderlandų ir Ukrainos

Vakarykštę parą 3 įvežtiniai koronaviruso atvejai patvirtinti Šiaulių apskrityje: dviem asmenims, į Lietuvą grįžusiems iš Nyderlandų, bei 1, parvykusiam iš Ukrainos.

4-tasis įvežtinis atvejis vakarykštę parą registruotas Klaipėdos apskrityje. Koronavirusas patvirtintas asmeniui, į Lietuvą atvykusiam iš Ukrainos.

12 naujų atvejų siejama su židiniais

9 atvejai, vakar registruoti Tauragės apskrityje, siejami su protrūkiu viename iš kariuomenės dalinių. Šiuo metu turimais NVSC duomenimis, iš viso su šiuo židiniu siejami 26 COVID-19 atvejai.

2 vakar Vilniaus apskrityje nustatyti atvejai yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Asmenys buvo izoliacijoje, tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti atliktas dėl turėto sąlyčio. Šiuo metu registruoti 43 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

Tuo metu, Panevėžio apskrityje praėjusią parą registruotas 1 koronaviruso atvejis, kuris siejamas su viena statybų įmonė, apie su kuria susijusius susirgimus skelbta jau anksčiau. Tai 3-asis susirgimas, siejamas su šiuo židiniu.

Be to, nustatyta, kad 9 žmonės (4 Vilniaus, 3 Kauno, ir po 1 Telšių ir Utenos apskrityse ) užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas.

4 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 4 asmenys – 2 Vilniaus ir po 1 Kauno ir Klaipėdos apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2958 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 985 asmenų, 1874 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA