Nuo rudens – dar daugiau nemokamų treniruočių Kauno rajono gyventojams | Kas vyksta Kaune

Nuo rudens – dar daugiau nemokamų treniruočių Kauno rajono gyventojams

Organizatorių nuotr.

Nuo rugsėjo 7 dienos vyresnieji (55 metų ir vyresni) Kauno rajono gyventojai kviečiami į jau trečius metus vyksiančias, didelio populiarumo sulaukusias nemokamas fizinio aktyvumo treniruotes. Tiesa, užsiėmimams sutraukiant vis daugiau dėmesio, nuo šio rudens Kauno rajono gyventojų patogumui fizinės veiklos vyks beveik visose Kauno rajono seniūnijose.

Nuo 2018-ųjų metų Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras kartu su partneriais – Nacionaliniu sporto ir sveikatinimo institutu bei Kauno rajono savivaldybe – sėkmingai įgyvendina projektą „Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje“, finansuojamą iš ES struktūrinių fondų lėšų.

Į atskirus ciklus suskirstyto projekto veiklos apima ne tik gyvų ir nuotolinių treniruočių organizavimą, bet ir išvykas į baseiną bei vasaros sveikatinimo stovyklas.

„Nuoširdžiai džiaugiamės, kad projekto metu išsivystė graži draugystė su Kauno rajono bendruomenėmis. Patys gyventojai aktyviai domisi projekto veiklomis, atsiranda bendruomenių aktyvistų, kurie noriai prisideda prie projekto įgyvendinimo savo gyvenvietėje.

Nuo rugsėjo 7 dienos prasidės penktasis mūsų įgyvendinamo projekto ciklas. Profesionalių trenerių ir specialistų vedamuose užsiėmimuose nemokamai sportuoti ir tarpusavyje pabendrauti galės visi 55 metų ir vyresni Kauno rajono bendruomenių nariai“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Projektas „Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje“ / Organizatorių nuotr.

Tikslas – didinti gyventojų aktyvumą ir sveikatos raštingumą

Anot Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus, projekto tikslas – didinti vyresnio amžiaus Kauno rajono gyventojų sveikatos priežiūros sampratą bei formuoti teigiamus jų sveikos elgsenos pokyčius.

Kauno rajono gyventojams periodiškai bus organizuojami pilateso užsiėmimai, kardio treniruotės, treniruotės su muzika ir funkcinės jėgos treniruotės, panaudojant savo kūno svorį. Funkcinių treniruočių metu naudojamos specialios pagalbinės priemonės, atliekami nesudėtingi raumenų jėgos ir tempimo pratimai, koordinacijos, kvėpavimo bei pusiausvyros pratimai, kurie atliekami iš įvairių, skirtingų padėčių.

Tuo tarpu pilateso užsiėmimų dėka ilgainiui dingsta stuburo skausmai, sumažinamas kaklo ir pečių raumenų krūvis, sustiprėja pilvo ir dubens dugno raumenys, gerėja sąnarių mobilumas. Šios treniruotės, anot Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus, tinka visiems žmonėms, nepriklausomai nuo jų fizinio pasirengimo.

Projektas „Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje“ / Organizatorių nuotr.

Nuo rudens sportuoti bus dar patogiau

„Sulaukus susidomėjimo iš Kauno rajono bendruomenių, kurios iki šiol galimybės dalyvauti treniruotėse savo gyvenvietėje neturėjo, nuo šio rudens prijungiama ir naujų fizinio aktyvumo veiklų vietų Kauno rajone. Tokiu būdu sukuriama galimybė prisijungti visiems norintiems“, – sako L. Dilys.

Nuo rugsėjo 7-osios užsiėmimai startuos dvejose skirtingose Akademijos, Garliavos, Domeikavos ir Babtų vietose, Ežerėlyje, Čekiškėje, Ilgakiemyje, Kačerginėje, Kulautuvoje, Lapėse, Neveronyse, Pagynėje, Raudondvaryje, Ringauduose, Užliedžiuose, Zapyškyje, Girionyse, Šlienavoje, Panevėžiuke, Juragiuose, Liučiūnuose ir Mastaičiuose.

Treniruočių grafikas gali keistis, todėl tikslius pasikeitimus gyventojai gali rasti Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro internetinėje svetainėje.

Dar nė karto projekto veiklose nedalyvavę gyventojai, pasirinkę norimą treniruočių vietą ir laiką, turėtų iš anksto užsiregistruoti telefonu 837209390 arba +37067485501.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA