A. Veryga ramina tėvus: blogai pasijutusio vaiko niekas neatims | Kas vyksta Kaune

A. Veryga ramina tėvus: blogai pasijutusio vaiko niekas neatims

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, reaguodamas į viešojoje erdvėje pasklidusius gandus, socialiniame tinkle „Facebook“ puolė raminti tėvus bei vaikus, paaiškindamas, jog blogai mokykloje pasijutusio vaiko niekas neatims iš tėvų ir neišveš į gydymo įstaigą.

„Noriu nuraminti tėvelius ir vaikučius. Nėra jokio pagrindo nerimauti ir tikėti piktybiškai skleidžiama melaginga informacija. Jei nutiktų taip, kad vaikai pasijus blogai ugdymo įstaigose, pavyzdžiui, pajus simptomus, panašius į peršalimo, koronaviruso (COVID-19), prastai jausis, užtikrinu, kad niekas jų neatims iš tėvų, neišveš į ligonines ir nepradės jokio gydymo be tėvų žinios“, – socialiniame tinkle rašė A. Veryga ir paskleistą melagingą informaciją prilygino tėvų bei vaikų bauginimui.

„Nežinau, kas tokią nesąmonę sugalvojo ir paleido šią fake news, bet tie, kas taip padarė, panašu, kad šiaip turi sunkumų gyvenime. Kodėl? Nes taip elgtis yra mažų mažiausiai neatsakinga, neetiška, nekorektiška ir ne pilietiška“, – rašė ministras.

A. Verygos teigimu, jei vaikas ugdymo įstaigoje pasijustų prastai ir pajustų simptomus, panašius į koronaviruso, peršalimo ar kt., atsakingi darbuotojai nedelsiant turi paskambinti tėvams ir informuoti, kad kuo greičiau pasiimtų savo atžalą.

O vaikas, pasak ministro, kol laukiama atvykstant tėvų, turėtų palaukti atskiroje patalpoje, kabinete, salėje ar kitoje vietoje, kur nebūtų kitų žmonių, siekiant išvengti galimo viruso plitimo. Su tėvų laukiančiu vaiku turėtų būti ugdymo įstaigos darbuotojas, kad nepalikti jo visiškai vieno nežinioje.

„Apgailestauju, kad atsiranda tokių žmonių, kurie kuria tokias sąmokslo teorijas, manipuliuodami mūsų mažiausiais visuomenės nariais. Ir atsiprašau tėvelių, ir vaikučių, kad jiems tenka tai patirti dėl kitų piktybiškumo“, – rašė ministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA