Ultimatumą „numesto“ automobilio savininkui iškėlę pareigūnai pristigo kantrybės | Kas vyksta Kaune

Ultimatumą „numesto“ automobilio savininkui iškėlę pareigūnai pristigo kantrybės

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Socialiniuose tinkluose gyventojai pastebėjo ryškiaspalvį automoboilį, kuris Karmėlavos II kaime stovi jau beveik mėnesį. Automobilis aplamdytas ir paliktas likimo valiai, o komentuojantys gyventojai pastebėjo, jog nors ir ryškus, tačiau automobilis kelia pavojų kitiems eismo dalyviams, todėl buvo kreiptasi į policijos pareigūnus, tačiau galiausiai automobilis atsidūrė ant autovežio su pareigūnų palyda.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė pastebėjo, jog už tokį nusižengimą gresia ir administracinio nusižengimo protokolas.

„Pareigūnai dėl minėto automobilio sulaukė ne vieno gyventojo pranešimo apie paliktą transporto priemonę. Pareigūnai nustatė paskutinį asmenį, įsigijusį automobilį, ir jam išsiuntė raštą su nurodymu patraukti transporto priemonę iki rugsėjo 7 d. Kitu atveju savininkui būtų rašomas administracinio nusižengimo protokolas“, – anksčiau rašė O. Vaitkevičienė.

Kaip rašoma Administracinių nusižengimų kodekso 414 straipsnyje, jog taip be priežiūros paliktas automobilis, po policijos pareigūnų rašytinio perspėjimo, nesiėmus priemonių juo pasirūpinti, užtraukia baudą transporto priemonių savininkams nuo septyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Pakartotinis pažeidimas užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų, taip pat už tokį pažeidimą gali būti skirtas transporto priemonės konfiskavimas.

Po ne vieno nusiskundimo apie stovintį „Nissan Micra“ automobilį, policijos pareigūnai ėmėsi veiksmų. Šį pirmadienį, automobilis buvo pastebėtas kylantis ant techninės pagalbos automobilio priekabos. Tiesa, visa tai vyko su policijos pareigūnų priežiūra. Kilo klausimas, nors vairuotojui duota laiko iki rugsėjo 7 dienos, kodėl pareigūnai atkeliavo anksčiau ir automobilį išvežė.

Susisiekus su Kauno AVPK budinčiu pareigūnu ir pasiteiravus daugiau detalių apie šią situaciją, jis pranešė, jog tokių veiksmų imtasi dėl galimai keliamo pavojaus kitiems eismo dalyviams.

„Automobilis trukdė eismui, o savininkas neatsiliepė, todėl automobilis buvo patrauktas anksčiau“, – teigė pareigūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA