Jėgą prieš pareigūnus panaudojęs E. Dragūnas nakvojo areštinėje (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Jėgą prieš pareigūnus panaudojęs E. Dragūnas nakvojo areštinėje (papildyta)

delfi.lt 2020/09/01 12:50
Stop kadro ir DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Pirmadienį policijai įkliuvęs Egidijus Dragūnas-Selas nakvojo areštinėje ir iki šiol nėra paleistas namo. Toks sprendimas buvo priimtas todėl, kad atlikėjas panaudojo jėgą prieš pareigūnus.

[galerija kiek=”4″]

Apie 17.15 val. Vilniuje, Upės gatvėje, policijos pareigūnai sustabdė E. Dragūno automobilį „Bentley“, kadangi pastebėjo, kad vyras vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu.

Tam, kad išlaipintų Selą iš automobilio, pareigūnams prireikė panaudoti specialiąsias priemones – dujų balionėlį, o vėliau – ir antrankius.

„Kadangi vairuotojas nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų bei priešindamasis rankomis ir kojomis sulaikomas sudavė keletą smūgių policijos pareigūnams, vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 straipsnį“, – rašoma policijos departamento pateiktoje suvestinėje.

Pirmadienį „Delfi“ redakcijai skaitytojai ir įvykio liudininkai atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame aiškiai matyti Selo konfliktas su policija.

Tik panaudojus dujų balionėlį, o paskui – ir antrankius, pareigūnams pagaliau pavyko atlikėją ištraukti iš prabangaus automobilio salono.

Pats Egidijus Dragūnas vykdyti tokių pareigūnų nurodymų, kaip galima nuspėti iš vaizdo įrašo – nesiteikė. Vaizdo įraše užfiksuota, kaip policijos pareigūnų automobilis stovi už sustabdyto „Bentley“.

Du policijos pareigūnai stengiasi automobilyje už vairo sėdintį asmenį išprašyti iš automobilio salono. Pastarasis, tikėtina, nepaklūsta. Tuomet vienas iš pareigūnų išsitraukia dujų balionėlį ir juo papurškia į automobilio saloną.

Antrasis policijos pareigūnas bando išsodinti vairuotoją, įsėsdamas į keleivio vietą automobilio priekyje. Vėliau matyti, kaip automobilyje sėdintis asmuo bando įspirti policininkui.

Tik po dujų atakos asmuo ištraukiamas iš automobilio. Jis akivaizdžiai priešinasi policijos pareigūnams, dėl ko vėliau jam uždedami antrankiai.

Papildyta 14.20 val.

Atlikėjui gresia iki 3 metų nelaisvės

Antradienį apie pietus į Vilniaus areštinę, kurioje laikomas E. Dragūnas, atvyko garsus advokatas Adomas Liutvinskas. Susirinkusiems žurnalistams jis jokios informacijos neteikė ir užėjo į pastatą pasakęs tik tiek, jog šiandien atlikėjas bus paleistas į laisvę.

Minimas advokatas E. Dragūnui jau yra padėjęs ir ankstesnėse bėdose su policija. A. Liutvinskas dainininką gynė praėjusių metų byloje, kurioje atlikėjas buvo kaltinamas pareigūno įžeidimu bei pažeminimu.

Areštinėje Selą jau aplankė ir jo sužadėtinė Kotryna Kozlovaitė.

Dabar atlikėjui gresia baudžiamoji atsakomybė, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 286 str. Tai yra už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Už šį nusižengimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Su pačiu E. Dragūnu susisiekti nei pirmadienį, nei antradienį nepavyko, jis į skambučius neatsiliepia.

Kol kas nepranešama, ar atlikėjas konflikto metu buvo blaivus. Delfi žiniomis, jo elgesys sukėlė pareigūnams įtarimų, todėl buvo planuojama Selą vežti į Priklausomybių ligų centrą patikrinti, ar šis nevairavo neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Į areštinę atvyko Kotryna Kozlovaitė / DELFI nuotr.

Įkliūna ne pirmą kartą

Panašus incidentas su pareigūnais E. Dragūnui nutiko ir beveik lygiai prieš metus – 2019-ųjų rugsėjo 6 dieną, kuomet atlikėjas nesustojo stabdomas ir pasipriešino policijos pareigūnams. Kaip teigė pats E. Dragūnas, jis buvo tik ką atgavęs vairuotojo pažymėjimą ir jį stabdančių pareigūnų nepastebėjo.

Dainininkas tikino, kad vairuodamas „Lamborghini“ negalėjęs pastebėti pareigūnų dėl pernelyg mažo galinio automobilio lango. Pareigūnai jį pasivijo jo namo kieme. Vėliau kilo konfliktas, kurio metu, kaip teigiama, buvo pasipriešinta. Paklaustas apie konfliktą, E. Dragūnas paaiškino: „Buvau savo kieme, mane griebė už rankų“.

Pažymima, kad atlikėjas buvo blaivus – alkotesteris parodė nulius.

Kaip Delfi informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, E. Dragūnui surašyti du administracinių nusižengimų protokolai: už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą ir įžeidinėjimą bei už nepaklusimą policijos pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Už pastarąjį nusižengimą numatyta griežta atsakomybė: bauda nuo 850 iki 1200 eurų ir teisės vairuoti atėmimas 3-5 metams. Be to, Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad nepaklususio reikalavimui sustoti vairuotojo transporto priemonė gali būti konfiskuota.

Atlikėjo pavardė nuskambėjo ir praėjusių metų vasarą, kuomet į SEL lyderio namų duris Vilniuje pasibeldė pareigūnai ir ėmė atlikinėti kratas.

Krata E. Dragūno namuose buvo atliekama dar prieš dvejus metus pradėtame ikiteisminiame tyrime – tuo metu atlikėjui buvo pareikšti įtarimai dėl esą neteisėto praturtėjimo, kai pas SEL lyderį buvo rasta ir paimta beveik 90 tūkst. eurų.

Dar anksčiau į nemalonumus su policija populiarus atlikėjas įsivėlė 2019 metų sausio pabaigoje. Tą kartą E. Dragūnas buvo sulaikytas už vairo neturėdamas teisės vairuoti.

Žinomą vyrą sulaikiusių policijos pareigūnų teigimu, vairuojantį E. Dragūną jie pastebėjo apie 16:30 val ir žinodami, kad jis neturi teisės vairuoti, pradėjo vytis. Kadangi pareigūnams teko apsukti automobilį, E. Dragūnas tiesiog paliko savo vairuojamą automobilį ir pabėgo.

Kiek vėliau atlikėjas grįžo su draugu ir tikino, kad vairavo ne jis, o bičiulis, nors pareigūnai aiškiai matė, kad prie vairo sėdėjo būtent dainininkas.

Primename, kad 2018 metų vasarą Egidijui Dragūnui nuspręsta atimti teisę vairuoti metams ir skirti 300 eurų baudą.

Atlikėjas 2018 m. vasarą buvo sulaikytas kai važiavo Šilutės plentu ir vairavo kabrioletą. Šaltiniai tuomet tvirtino, kad tąkart jam buvo nustatytas 0,71 (kitų šaltinių teigimu, alkotesteris parodė 0,78 promiles) promilės girtumas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA