Ašigalio gatvės gyventojams – išskirtinis šviesų „šou“ | Kas vyksta Kaune

Ašigalio gatvės gyventojams – išskirtinis šviesų „šou“

„Kas vyksta Kaune“ montažas

Dalis Eiguliuose gyvenančių kauniečių pastarosiomis savaitėmis per šventes gali apsieiti be fejerverkų. Šviesų pasirodymą jau kurį laiką jiems „šoka“ Ašigalio gatvėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės žibintai – anot „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo, neprašytas „šou“ jau gerokai įgriso.

„Jau kelintą savaitę „Parkavimas Kaune“ aikštelėje vyksta šviesų šou. Gal ir gražu, bet gyvenant šalia visai nesmagu ir jau atsibodo naktį per langus matyti žybsėjimus“, – skundėsi kaunietis.

Ašigalio g. 1 esančioje aikštelėje pirmadienio vakarą užfiksuotu vaizdu pasidalijęs vyras teigė, kad tvarkyti problemos niekas neskuba, nors apie ją turėtų žinoti, nes čia, kauniečio manymu, sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros.

Biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad minėtos automobilių stovėjimo aikštelės apšvietimu rūpinasi bendrovė „Kauno gatvių apšvietimas“, žibintai prijungti prie gatvės tinklo.

„Darbininkai važiavo tikrinti apšvietimo tiek vakar, tiek šiandien, viena lempa pakeista, tačiau įranga sena, žibintai tai žybsi, tai veikia normaliai. (…) Kalbėjau su „Kauno gatvių apšvietimo“ direktoriumi – šiandien aikštelė toliau bus stebima, jeigu mirgės, specialistai tuoj pat atvyks ir mėgins nustatyti gedimą“, – patikino J. Limanauskas.

Pasako jo, kol įrenginiai veikia iš pažiūros normaliai, identifikuoti sutrikimus sudėtinga. „Bet kokiu atveju, rytoj viskas turėtų būti sutvarkyta“, – pridėjo pašnekovas.

J. Limanauskas pastebėjo, kad apšvietimą reikia atnaujinti iš esmės, tačiau visko vienu metu miestas sutvarkyti negali. Ašigalio g. 32 esančioje aikštelėje šiuo metu montuojami šviesios diodų žibintai, ateis eilė ir kitame gatvės gale esančiai aikštelei. Tikimasi tai įvyksiant šiemet ar kitais metais, nors tiksli data nėra aiški.

„Parkavimo Kaune“ direktorius pridūrė, kad jiems nėra perduotas nei apšvietimas, nei aikštelių teritorija, tad tiesiogiai įstaiga už šią infrastruktūrą neatsakinga, tik rūpinasi rinkliavos ilgalaikio stovėjimo zonose surinkimu.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA