Rugsėjo 1-osios gėlės: kaip šiemet nustebinti seniai matytus mokytojus? | Kas vyksta Kaune

Rugsėjo 1-osios gėlės: kaip šiemet nustebinti seniai matytus mokytojus?

R. Tenio nuotr.

Seniai matyti mokytojai, klasės draugai ir netgi pasiilgtas mokyklos suolas – per karantiną švietimo įstaigas turėję apleisti moksleiviai šių mokslo metų starto, regis, laukia labiau nei bet kada prieš tai. Tai išduoda ir aktyvesnis nei įprasta pasiruošimas: „Visi šiemet gėlių suskubo anksčiau“, – sako gėlių salono „B.J Gėlės“ (Varnių g. 15) floristė Ingrida.

Per Motinos dieną visoms Kauno mamoms gėles saugiai tiekęs salonas, taip pat pasiruošęs ir Rugsėjo 1-ajai. „Tikrai turėsite, iš ko išsirinkti, tikrai galėsite ir saugiai atsiimti ar pasirinkti pristatymo galimybę.“, – šventine nuotaika trykšta jau dabar rugsėjui besiruošianti florisčių komanda.

Kardeliai – ir toliau Rugsėjo 1-osios simbolis

Milikonių kalno papėdėje įsikūrusios „BJ gėlės“ – vienas populiariausių gėlių salonų Kaune, kasmet analizuojantis klientų srauto poreikius bei floristikos tendencijas. „Nors siūlome tikrai didelį gėlių pasirinkimą, jau daugybę metų moksleivių rankose karaliauja kardeliai. Po jų – saulėgrąžos, rožės, gerberos ir vis labiau populiarėjančios teminės, pasveikinimo žodžiais dekoruotuos puokštės“, – pasakoja floristė Ingrida.

„Stengiamės į šias tendencijas atsižvelgti, būtent todėl kardelių, rožių, gerberų siūlome įvairiausių atspalvių, o puokščių – įvairiausių dizainų.“

Gėlių salonas „B.J Gėlės“ / R. Tenio nuotr.

Ir, nors gėlių pasirinkimas atrodo begalinis, merginos teigimu, pats gražiausias dalykas šiais metais – ypač gausios tėvų padėkos mokytojams. „Po nuotolinio mokymo patirties tėveliai kaip niekad pajautė, kiek daug darbo ir širdies mokytojai skiria mūsų vaikams“.

Ryškiausias gėlės renkasi berniukai

Salono florisčių teigimu, nors gėles mokytojams parinkti dažniausiai stengiasi moksleivių tėvai, tikrai verta atsižvelgti ir į atžalų pasirinkimus. „Pastebime, kad jau nuo kokios šeštos klasės vaikai vis dažniau gėlių užsuka savarankiškai. Įdomu tai, kad jas renkantis kur kas drąsesni berniukai: jie dažniausiai pageidauja kuo ryškesnių spalvų, originalių derinių, o mergaitės jau atsargesnės – ieško pastelinių, galbūt subtilesnių, bet tuo pačiu ir kuklesnių variantų“, – šypsosi „BJ gėlės“ komanda.

„Tėveliai dažnai pernelyg jaudinasi, kad jų mažasis galbūt išrinks ne tokią dailią puokštę, tačiau dažniausiai jų pasirinkimai būna puikūs, o svarbiausia – tiesiai iš širdies. Subtiliai įpakavus pasirinktas gėles gauname tikrai nepakartojamų puokštelių!“, – patirtimi dalinasi floristės ir ragina nebijoti eksperimentuoti bei drąsiai įtraukti vaikus į pasirinkimo procesą.

Gėlių salonas „B.J Gėlės“ / R. Tenio nuotr.

Per vieną šventę – virš pusės tūkstančio klientų

Šimtai klientų ir tūkstančiai žiedų – už daugybės spalvų ir florisčių šypsenų tokiomis dienomis slypi ilgas ir kruopštus pasiruošimas.

„Džiaugiamės, kad nepaisant vis užsidarančių ir atsidarančių sienų, saugumo reikalavimų ar net šią vasarą Lietuvą alinusios sausros, gėlių tiekimo grandinę pavyko išlaikyti sklandžią. Nors Lietuvos ūkininkų (ypač auginančių kardelius) gėlynus sausa vasara šiek tiek ir paveikė, šią problemą dalinai išsprendėme su užsienio tiekėjų pagalba, todėl visų mylimų kardelių šiemet užteks visiems“, – šypsosi „BJ gėlės“ salono vadovas Petras Rugys.

Gėles užsakyti atsiėmimui ar pristatymui galite telefonu +37067162545‬ Išsirinkti vietoje adresu Varnių g. 15.

Rugsėjo 1-osios proga salonas dirbs specialiu grafiku:
Pirmadienį (08.31) nuo 7 iki 22 val.
Antradienį (09.01) nuo 6 iki 21 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA