Įsigalioja privaloma izoliacija atvykus iš dar 4 valstybių | Kas vyksta Kaune

Įsigalioja privaloma izoliacija atvykus iš dar 4 valstybių

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Grįžtantiems iš Italijos, Slovėnijos, Slovakijos ir Baltarusijos įvedama privaloma dviejų savaičių izoliacija.

Remiantis penktadienio Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiose šalyse sergamumo koronavirusu rodiklis per pastarąsias 14 dienų viršijo 16, tačiau nepasiekė 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Iš Italijos, Slovėnijos ir Slovakijos leidžiama atvykti ir užsieniečiams, tačiau jiems taip pat būtina dviejų savaičių izoliacija.

Iš Baltarusijos atvykti užsieniečiams draudžiama, išskyrus Vyriausybės numatytas išimtis.

Ministerijos penktadienio duomenimis, šiuo metu Europos Sąjungoje mažesnis nei 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų sergamumo rodiklis yra keturiose valstybėse be Lietuvos: Estijoje, Suomijoje, Vengrijoje ir Latvijoje.

Lietuvos sergamumo rodiklis, penktadienio duomenimis, siekia 15,5.

Užsieniečiams, atvykstantiems iš šalių, kur sergamumas viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų, privaloma ne tik izoliuotis atvykus, tačiau taip pat būtina turėti ir neigiamą testą dėl koronaviruso.

Atvykus iš šalių, kur sergamumo rodiklis yra didesnis nei 16, tačiau neviršija 25, privaloma tik izoliacija.

Į Lietuvą įleidžiami užsieniečiai, atvykstantys iš Europos Sąjungos bei kelių kitų Europos šalių. Užsieniečiai iš trečių šalių į Lietuvą nėra įleidžiami, išskyrus Vyriausybės nustatytas išimtis.

Lietuviams, grįžtantiems iš paveiktų šalių, būtina saviizoliacija, o grįžtantiems iš itin paveiktų šalių – ir testas dėl koronaviruso.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA