Kauno pirmokams – ypatingai svarbios pareigūnų dovanos | Kas vyksta Kaune

Kauno pirmokams – ypatingai svarbios pareigūnų dovanos

Kauno apskr. VPK nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Šiais metais, jau 8-us metus iš eilės, Kauno apskrityje pasklis tūkstančiai atšvaitų, skirtų pirmokėliams. Tęsiant gražią tradiciją mažiausiems eismo dalyviams ne tik bus dovanojama ši svarbi dovana, bet ir skaitoma trumpa pamokėlė apie saugias keliones į mokyklą.

[galerija kiek=”4″]

Eilę metų organizuodami gražią Rugsėjo 1-osios akciją Kauno apskrities policijos pareigūnai šiemet, atsižvelgdami į organizacinius pakitimus ugdymo įstaigose, situaciją visoje šalyje, šiek tiek keičia socialinės akcijos formatą, tačiau pagrindinį ir svarbiausią akcentą palieka – kiekvienam pirmokui dovanoja po ypatingai svarbią dovaną.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai, pareigūnai nebesilankys pačią pirmąją mokslo metų dieną. Jie mažuosius, žengiančius į naują žinių pasaulį, lankys visą rugsėjo mėnesį, žinoma, atsižvelgiant į situaciją šalyje. Klasėse ne tik bus dovanojami atšvaitai, bet ir vedamos pamokėlės saugaus eismo tema.

„Mums svarbu, kad pradedantieji eismo dalyviai ne tik būtų matomi tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui, bet dar svarbiau – žinotų pagrindines taisykles, aktualias būtent jiems. Norime, kad kelionės į ugdymo įstaigas ir iš jų būtų visapusiškai saugios, kad mažieji patys puikiai žinotų pagrindines Kelių eismo taisykles“, – apie akcijos mintį pasakoja Kauno apskrities policijos vadovai.

Kauno miesto, Kauno, Kėdainių, Kaišiadorių ir Jonavos rajonuose šiemet planuojama aplankyti beveik 4900 pirmokėlių. Šiemet jiems atšvaitus, kaip ir eilę metų, dovanoja įmonių grupė „Kesko
Senukai“, iš viso skyrusi 10 000 atšvaitų – 5 000 vnt. pirmokams bei dar tiek pat kitiems eismo dalyviams, kad gatvėse būtų matomi ir saugūs.

Pirmąją rugsėjo savaitę pareigūnai kartu su Karo policijos, Šaulių sąjungos atstovais bei policijos rėmėjais budės prie ugdymo įstaigų esančių pėsčiųjų perėjų, ragins tai daryti ir moksleivių tėvus.

„Mūsų visų tikslas, kad keliuose nebūtų žuvusių ir sužalotų eismo dalyvių, o ypač vaikų“, – apie tokių akcijų ir priemonių tikslus atliepia Kauno apskrities policijos vadovai, pabrėždami, kad teisingi įpročiai formuojami nuo mažų dienų.

Policijos pareigūnai primena, kad visą rugsėjo mėnesį keliuose bus aktyviau vykdomos įvairios priemonės. Taip pat rugsėjo pirmosiomis savaitėmis eismas kelyje turėtų būti ženkliai intensyvesnis – į kelius išvažiuos ne tik į darbus sugrįžę gyventojai, atvykę studentai, bet ir gatvėse nuolat šurmuliuos į ugdymo įstaigas ir iš jų keliaujantys moksleiviai, tad kelyje prašoma būti pakančiais, kantriais ir laikytis Kelių eismo taisyklių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA