Policija sučiupo iš Pravieniškių pabėgusį žudiką | Kas vyksta Kaune

Policija sučiupo iš Pravieniškių pabėgusį žudiką

Lietuvos policijos, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Lietuvos policija vėlų pirmadienio vakarą pranešė pareigūnus sulaikius nuo savaitgalio ieškomą Jevgenijų Sotikovą. Pravieniškių pataisos namuose kalintas žmogžudys iš kalėjimo ligoninės sekmadienį pabėgo kiemo sienoje praardęs skardą.

Kaip apie 22.40 val. paskelbta Lietuvos policijos „Facebook“ puslapyje, iš Kauno apskrityje esančios kalinimo įstaigos dingęs J. Sotikovas sulaikytas Klaipėdoje, Smiltelės gatvėje.

Vykdant operaciją su Kalėjimų departamento pareigūnais glaudžiai bendradarbiavo Klaipėdos apskrities policija. Vakar iš pataisos namų pabėgęs nuteistasis pristatytas į Klaipėdos apskrities komisariatą.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad J. Sotikovas dingo rugpjūčio 30 d., apie 16 val. 1982 m. gimęs asmuo paspruko Laisvės atėmimo vietų ligoninės pasivaikščiojimo kiemelio sienoje atlupęs skardą.

2011 m. nuteistasis buvo sulaikytas Ispanijoje ir perduotas Lietuvai. Bausmę už nužudymas ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis J. Sotikovas atliko Marijampolės pataisos namuose, o į laisvę turėjo išeiti 2024 m. kovą.

Į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, Kalėjimų departamento duomenimis, asmuo atvežtas rugpjūčio 24 d. Dėl kalinio pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA