Dėl smurto atvykę pareigūnai Kauno rajone aptiko tikrą ginklų arsenalą | Kas vyksta Kaune

Dėl smurto atvykę pareigūnai Kauno rajone aptiko tikrą ginklų arsenalą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienio vakarą Kauno pareigūnai reaguodami į smurtą artimoje aplinkoje vyko į Gervėnupio kaimą, ten aptikta ne tik moteris, kuriai buvo sukeltas fizinis skausmas, bet ir nelegaliai laikomas alkoholis bei gausybė ginklų.

Policijos departamento duomenimis, rugpjūčio 30 dieną apie 22 val. Kauno rajone, Gervėnupio k., namuose, neblaivus (0,9 prom.) 1959 metais gimęs vyras smurtavo prieš 1961 metais gimusią moterį, taip sukeldamas jai fizinį skausmą.

Pareigūnams atvykus į įvykio vietą, namuose rasti ir paimti neteisėtai laikomi: mačetė, peilis, pneumatinis ginklas, trys daiktai, panašūs į durklus, du kardai, ginklas su optiniu taikikliu ir dujinis revolveris.

Taip pat buvo rastos trys stiklinės talpos, kuriose buvo apie 5,5 l skaidrios spalvos skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d., fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas, ir 253 str. 1 d., neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tuo tarpu, tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tiesa, sekmadienį Kauno pareigūnai vyko į dar vieną iškvietimą, kurio epicentre taip pat figūravo ginklas.

Pareigūnų duomenimis, rugpjūčio 30 d. 9. 03 val. Kaune, Ežero g., automobilyje „Peugeot 307“, 1992 metais gimęs vyras daiktu, panašiu į šaunamąjį ginklą, šovė į 1981 metais gimusią moterį, tačiau nepataikė.

Vyras susižalojo ir buvo paguldytas į ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 d., pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką, ir 129 str. 1 d., nužudymas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA