Avarinės būklės kareivinės Kaune sulauks pokyčių | Kas vyksta Kaune

Avarinės būklės kareivinės Kaune sulauks pokyčių

BNS / Erika Alonderytė 2020/08/30 10:11
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Apie 12 metų nebenaudojamos apgriuvusios Lietuvos kariuomenės Vytauto Didžiojo jėgerių bataliono ir majoro Vytauto Bulvičiaus mokomojo centro kareivinės Kaune bus renovuojamos.

Projektą už valstybės lėšas įgyvendina NATO paramos ir pirkimo agentūra (NSPA), BNS informavo Krašto apsaugos ministerija (KAM). Darbus už 6 mln. eurų atliks NSPA konkursą laimėjusi Estijos kapitalo bendrovė „Merko Lietuva“.

Anot KAM, įgriuvo nebenaudojamo pastato stogas, jis yra avarinės būklės, neatitinka higienos normų. Po remonto jame toliau veiks kareivinės. Statinys įrašytas į kultūros vertybių registrą.

„Siekiant išsaugoti ir pagal paskirtį pritaikyti bei naudoti šį pastatą, būtina atlikti statybos remonto darbus“, – teigia ministerija.

„Merko statyba“ ir NSPA sutartį pasirašė birželio pabaigoje. Šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai, statybas planuojama baigti iki kitų metų rugpjūčio.

Atnaujinamos kareivinės pastatytos XX amžiaus pradžioje kaip Kauno tvirtovės dalis, jose buvo įsikūręs carinės kariuomenės antrasis pėstininkų batalionas. Atkūrus Nepriklausomybę pastatas atiteko Lietuvos kariuomenei, jame buvo įsikūrę įvairūs padaliniai, o 1923-1940 metais veikė Karo mokykla.

KAM teigimu, kareivinių teritorijoje atliekama ir daugiau darbų, juos finansuojant Lietuvai ir JAV – remontuojamos dirbtuvės ir garažai, sandėliai, be to, numatyta tiesti kelius, atnaujinti šilumos tinklus.

Projektai įgyvendinami iš 2020–2021 metų Europos atgrasymo iniciatyvos fondo, tam JAV skiria apie 4,2 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA