Meno entuziastus kviečia dalyvauti fotografijos knygų dirbtuvėse | Kas vyksta Kaune

Meno entuziastus kviečia dalyvauti fotografijos knygų dirbtuvėse

Asociatyvi / Š. Kubiliaus nuotr.

Kauno fotografijos galerija ir Parallel – Europos fotografijos platforma su džiaugsmu skelbia kvietimą dalyvauti Rafał Milach ir Ania Nałęckos fotografijos knygų dirbtuvėse, kurios vyks rugsėjo 14-19 d. Kauno fotografijos galerijoje. Dalyviai turi turėti užbaigtą fotografinio projekto medžiagą, kuriai siekia atrasti prasmingą knygos formatą.

Dirbtuvių proceso metu bus gilinamasi tiek į konceptualią, tiek į praktinę fotografijos knygų kūrimo pusę, jis ves nuo sudarymo, sekos kūrimo iki maketo kūrimo, rašoma Kauno fotografijos galerijos pranešime žiniasklaidai.

Individualių ir kolektyvinių sesijų konsultacijų metu mentoriai suteiks skirtingas fotografo ir knygos dizainerės perspektyvas ir supažindins su esminiais fotografijos knygų kūrimo žingsniais.

Rafał Milach (g. 1978 m. Glivicės, Lenkija) – vizualiojo meno kūrėjas, fotografas, edukatorius ir fotografijos knygų autorius. Jo kūrybos kertinės temos susijusios su buvusio Rytų bloko transformacijomis.

R. Milach yra Krzysztofo Kieślowskio kino mokyklos Katovicuose ir Silezijos universiteto ITF kūrybinės fotografijos instituto Opavoje, Čekijoje profesorius. Jo knygos The Winners, 7 Rooms ir The First March of Gentlemen pelnė tarptautinius apdovanojimus.

Rafal Milach knyga Nearly Every Rose / Organizatorių nuotr.

Fotografas pelnė Lenkijos kultūros ir paveldo ministerijos bei Europos kultūros fondo stipendijas. Jis buvo Deutsche Börse fotografijos prizo finalininkas ir pelnė World Press Photo apdovanojimą. R. Milach yra vienas iš Sputnik Photos kolektyvo steigėjų.

Jo darbai buvo plačiais eksponuojami, jie yra įtraukti į CCA Ujazdowski (Varšuva, Lenkija), MoMA (Varšuva, Lenkija), Brandts muziejaus (Odensė, Danija), Kiyosato fotografijos meno muziejaus (Japonija) ir kitas kolekcijas. Rafał Milach yra asocijuotasis Magnum Photos narys.

Rafal Milach knyga The Winners / Organizatorių nuotr.

Ania Nałęcka (g. 1977 m. ¬in Glivicės, Lenkija), 2002 m. baigė studijas Katovicų menų akademijos Grafinio dizaino fakultete. Ji yra knygų dizainerė (Tapir Book Design).

Ji sukūrė dizainą daugybei pripažinimo sulaukusių knygų, kurios buvo nominuotos ir apdovanotos prestižiniais prizais – Paris Photo / Aperture Foundation fotoknygų apdovanojimo nominantė (JAV/Prancūzija 2012, 2013 2014, 2016 ir 2019 m.) ir POYi geriausios fotografijos knygos apdovanojimas (pagrindinis prizas, JAV 2012, 2014 m.). Ji taip pat skaito paskaitas ir veda fotografijos knygų dizaino dirbtuves.

Sputnik Photos. Distant Place. Knygos dizainere Ania Nalecka / Oranizatorių nuotr.

Bendradarbiaudama su savo vyru fotografu Rafał Milach ji bendrai kuravo tarptautines parodas FOAM muziejuje (Amsterdamas, Nyderlandai), PHOTOEspaña (Madridas, Ispanija), Krokuvos fotomėnesio metu (Lenkija) ir SÅM Lessinia (Italija).

Norintys teikti paraiškas, privalo laikytis kelių reikalavimų. Pateikti vizualinė projekto medžiaga, projekto aprašas ir portfolio. Paraiškas prašo siųsti el. paštu gintare@kaunasgallery.lt iki rugsėjo 6 d.

Dirbtuvės yra Parallel – European Photo Based platformos dalis ir yra remiamos Lietuvos kultūros tarybos, Kauno miesto savivaldybės ir ES programos „Kūrybiška Europa“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA