Kaip keliausime Kauno viešuoju transportu rugsėjį? | Kas vyksta Kaune

Kaip keliausime Kauno viešuoju transportu rugsėjį?

Organizatorių nuotr.

Rugsėjis ne tik mokslo žinių pradžios mėnuo, tai ir įtemptas metas vairuotojams. Eismas prasidėjus rudeniui, kuomet gatvėse ženkliai padidėja automobilių ir pėsčiųjų srautai – tampa padidintos įtampos zona. Po ramesnio vasaros laikotarpio, daugumai mūsų tai ateina su dosnia porcija streso, kuris atslūgsta tik rugsėjo pabaigoje iš naujo susiformavus įpročiams ir miestiečiams prisitaikius prie naujo gyvenimo tempo.

UAB „Kauno autobusai“ pokyčiams ruošėsi visą rugpjūtį

„Kaip ir kasmet, artėjant rugsėjui parengėme naują paslaugų planą ir atsižvelgiant į prognozuojamus keleivių srautus sudarėme naujus tvarkaraščius. Paslaugos planuotos ir įvertinant lėtesnį nei vasarą eismą ir jo reguliavimą, keleivių bei įstaigų prašymus.

Galiausiai visi tvarkaraščiai turi būti suderinti ir patvirtinti Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus“, – sako bendrovės „Kauno autobusai“ Maršrutų ir tvarkaraščių planavimo vadovė Daiva Agulienė.

„Negalime prognozuoti, kada vėl transporte galėsime prekiauti bilietais, todėl keleivių prašome tuo pasirūpinti iš anksto“, – pridūrė D. Agulienė ir teigia, kad šiuo laikotarpiu autobusai ir troleibusai gali važiuoti šiek tiek greičiau, nes bilietų pardavimui negaištamas laikas.

Autobusai ir troleibusai kursuos dažniau ir ilgiau

Jau nuo rugpjūčio 31 d. kiekvieną darbo dieną miesto maršrutais keleivius veš 120 troleibusų ir 226 autobusai, o transporto paslaugų apimtis bus labai panaši į praėjusio rudens. Jei palyginti su vasara transporto skaičius buvo kiek sumažintas, Kaune kursavo 98 troleibusai ir 172 autobusai.

Padidintas transporto priemonių skaičius kursuos dažnesniais tvarkaraščiais, o paslaugos bus teikiamos iki vėlaus vakaro. Naujausia informacija apie tvarkaraščių pasikeitimus nuo rugpjūčio 31 d., jau yra skelbiama interneto svetainėje. Stotelėse, kurių mieste daugiau nei 1000, tvarkaraščiai bus pakeisti iki rugsėjo 4 dienos.

Kauno viešasis transportas / Organizatorių nuotr.

Maršrutų pakeitimai nuo rugpjūčio 31 d.

9 ir 12 troleibusų maršrutai trumpinami ir iki stotelės „Kauno marios“ nevažiuos. 21 maršrutas trumpinamas iki Salių kaimo, autobusai į PLC „Mega“ nevažiuos.

Tuo tarpu 33 maršruto iš Chemijos g. eismas nukreipiamas Ateities pl., Intako g. ir Palemono g. iki stotelės „Palemono“, iki stotelės „Biruliškių“, visuomeninis transportas nevažiuos. 57 G maršrute atskiri reisai keleivius veš iki Kauno IX forto muziejaus.

Nuo 2020 m. rugsėjo 2 d. maršrutu Nr. 00 „Romainių g. – Žiemgalių g.“, išvykstančiu iš stotelės Romainių g. 7. 25 val. keleiviai bus vežami į Šilainius. Maršruto trasa: Romainių g., Šilainių pl., Baltų pr., Žiemgalių g., sustojant stotelėse Romainių g., Ugnės g., Romainių 1-osios kapinės, Žiemgalių g.

Saugos reikalavimai

Autobusuose ir troleibusuose, kaip ir kitose viešose uždarose patalpose, lieka galioti reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes. Kiekvienoje transporto priemonėje yra dezinfekcinis skystis skirtas rankoms.

Tiek stotelėse, tiek ir viešajame transporte prašoma stengtis laikytis saugaus atstumo, planuoti savo keliones ir pagal galimybes rinktis mažiau užpildytas transporto priemones.

Kaip keleiviai laikosi visų saugumo reikalavimų stebės transporto vairuotojai, taip pat keleivių kontrolės ir viešosios tvarkos specialistai.

Kauno viešasis transportas / Organizatorių nuotr.

Viešojo transporto stotelėse dėvėti apsauginių veido kaukių neprivaloma. Esant didesniam žmonių susibūrimui, vis tik rekomenduotume užsidėti veido apsaugos priemones. Taip sukursime daugiau komforto aplinkiniams ir sumažinsime riziką užsikrėsti.

Viešojo transporto įmonės „Kauno autobusai“ kreipimasis į keleivius ir vairuotojus

Pirmosios rudens savaitės mus visiems gana įtemptos, o miesto gatvėse daug naujų eismo dalyvių. Per pastaruosius šešis mėnesius išmokome labiau rūpintis ir pagalvoti apie aplinkinius. Rugsėjį turime šį gebėjimą taikyti ir dalyvaujant eisme.

Keleivių prašome neignoruoti visų saugumo viešajame transporte reikalavimų – dėvėti apsaugines kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo. Važiuojančių viešuoju transportu prašome tvirtai laikytis, jaunesniems derėtų užleisti vietą vyresniems, besilaukiančioms moterims ar sunkiau pastovintiems žmonėms. Iš anksto būsime dėkingi visiems kurie saugos kitus ir save.

Lengvųjų automobilių vairuotojų prašome neužmiršti, kad autobuse ar troleibuse važiuoja 50 ar daugiau keleivių. Dalis jų stovi, o sėdintieji nesegi saugos diržų. Tarp keleivių bus mažų ir suaugusių, moksleivių ir studentų, senjorų ir neįgaliųjų. Neatsargus manevravimas, staigus stabdymas neretai lemia, kad keleiviai susižeidžia. Taip pat verta prisiminti, kad A juostos skirtos tik viešajam transportui ir juo važiuojantiems keleiviams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA