Aviacijos asai visą dieną raižė dangų virš Kauno | Kas vyksta Kaune

Aviacijos asai visą dieną raižė dangų virš Kauno

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį kauniečiai visą dieną galėjo stebėti dangų, kuriame vyko aukščiausio profesionalumo aviacijos spektaklis. Įvairiuose miesto vietose, Kauno aviacijos šventė kvietė gyventojus pakelti galvas aukštyn ir pasigrožėti įvairiais akrobatiniais triukais ir kitokiais aviatorių pasirodymais.

Nors dangus buvo aptemdytas pilkų debesų, tačiau šventė įvyko ir stebino įmantriais skrydžiais virš Nemuno salos, kur ANBO lakūnų grupė trimis lėktuvais „JAK50“ atliko sinchroninį skrydį „sparnas prie sparno“.

Santakos parke Marijampolės aeroklubo parašiutininkai pademonstravo skrydį su rekordinio dydžio trispalve. Kiek vėliau ten pasirodė Donatas Paužuolis su specialia programa atliekama aviamodeliu „Extra 300“.

Iš arčiau su šiuo aviamodeliu susipažinti kauniečiai galėjo Vienybės aikštėje, kur stovėjo jo ekspozicija. Taip pat šioje miesto aikštėje vyko nedidelių „RC Air Shows“ komandos radijo bangomis pilotuojamų aviamodelių pasirodymai. Aikštėje buvo eksponuojamas ir lietuviškas sklandytuvas LAK17-AT su vidaus degimo varikliu.

Netoli Kauno marių ir Pažaislio vienuolyno prieigų miesto svečiai vėl galėjo išvysti ANBO lakūnų grupę, kuri skriedama per visą miestą išraižė net 27 kilpas, skirtas sovietų kariuomenės išvedimo metines paminėti.

Kauno „Akropolyje“ miestiečiai buvo kviečiami apžiūrėti lietuviško sklandytuvo „LAK 17B mini” modelį ir iš sklandytuvą gaminančios bendrovės „Sportinė Aviacija ir Ko“ atstovų išgirsti daugiau informacijos apie aviacinį transportą.

Vienas įspūdingiausių šventės akcentų tapo trijų lėktuvų skrydis po Česlovo Radzinausko tiltu. Tai buvo organizatorių staigmena, kurią įvykdė tikri aeronautikos asai – ANBO grupė.

Renginį užbaigė įspūdinga Mark Jefferies akrobatinė programa lėktuvu „Extra 330“ su prie sparnų pritvirtintais fejerverkais virš Lampėdžių karjero.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA