A. Veryga ragina nusiteikti: barų darbo laikas bus trumpinamas | Kas vyksta Kaune

A. Veryga ragina nusiteikti: barų darbo laikas bus trumpinamas

BNS, DELFI 2020/08/28 13:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybei bus siūloma dėl koronaviruso plitimo grėsmės trumpinti maitinimo įstaigų darbo laiką iki vidurnakčio, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Yra naktinės viešojo maitinimo įstaigos – ateinančią savaitę Vyriausybei jau bus pateiktas projektas dėl darbo laiko sutrumpinimo ir bus siūloma nustatyti taip, kaip yra pas mus kaimyninėje Latvijoje – kad būtų galima veikti iki 24 valandos“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministras.

Pasak jo, apie tai jau buvo diskutuota tiek Vyriausybėje, tiek COVID-19 valdymo komitete, todėl tikėtina, jog šie apribojimai ir bus priimti.

„Verslai turėtų žinoti, tam ruoštis ir tikrai labai mažai tikėtina, kad toks sprendimas būtų nepriimtas“, – teigė A. Veryga.

Šiuo metu naktimis veikiančių kavinių ir barų darbo laikas nėra ribojamas.

Anksčiau šią savaitę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė sakė, kad yra prasminga riboti naktinių barų ir kitų maitinimo įstaigų darbo laiką, nes naktį žmonės labiau atsipalaiduoja ir nesilaiko saugumo reikalavimų.

„Graikijoje iki vidurnakčio ribojamas barų ir restoranų darbo laikas populiariose turistų lankomose vietose. Šalys imasi tokių priemonių, nes visiškai aišku, kad kuo vėliau į naktį, kuo vėlesnis laikas, tuo žmonės labiau atsipalaiduoja ir sunkiau yra išlaikyti atstumą tarp jų. Tuo labiau sąlyčio laikas irgi ilgėja. Atsipalaidavę žmonės, ko gero, mažiau arba neteisingai dėvi apsaugos priemones“, – sakė R. Lingienė.

Aštuoni žmonės – reanimacijoje

Šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 55 žmonės, aštuoni iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose. Apie tai penktadienį žurnalistams pranešė R. Lingienė.

Jos teigimu, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma trims žmonėms, su deguonies kaukėmis gydoma 19 asmenų.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 2810 koronaviruso atvejų, tebeserga 895 asmenys, 1816 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA