Keliems scenarijams pasiruošusi LKL: čempionatas nebus stabdomas | Kas vyksta Kaune

Keliems scenarijams pasiruošusi LKL: čempionatas nebus stabdomas

delfi.lt / Linas Jocius 2020/08/27 14:50

„Čempionatas vyks ir jis tikrai bus užbaigtas“, – užtikrintai kalbėjo „Betsafe–LKL“ lygos prezidentas Remigijus Milašius. Pirmenybių startui besirengianti lyga numačiusi kelis atsarginius scenarijus, jog kitais metais LKL turėtų naujo sezono čempioną.

Lyga bus paruošusi kelis atsarginius scenarijus. Pirmasis – čempionatas vyksta pagal planą, su žiūrovais ir numatytu tvarkaraščiu.

„Planas B – ženkliai pablogėjus epidemiologinei situacijai LKL pirmenybės vyktų be žiūrovų. Trečias scenarijus – jei kažkuriuose miestuose atsirastų viruso židiniai, atitinkamas klubas turės alternatyvią namų areną kitame mieste ir ten žaistų savo namų rungtynes.

Ketvirtas variantas – žaidžiame kitu formatu, mes tą esame preliminariai paruošę, bet apie tai kol kas komunikuoti negalime, nes tai tiesiogiai susiję su tarptautiniuose turnyruose dalyvausiančiomis komandomis. Mes reaguosime į tarptautinių turnyrų besikeičiančius turnyrus ir koreguosime LKL formatą, rengsime čempionatą atskirais turnyrais“, – kalbėjo LKL direktorius Romualdas Brazauskas.

Delfi pasiteiravus, ar LKL svarstė tokį variantą, jei Eurolyga nuspręstų turnyrą rengti taip vadiname „burbule“ ir Kauno „Žalgiris“ ilgam iškristų iš LKL tvarkaraščio ar net būtų priverstas pasitraukti iš pirmenybių.

„Ne tik „Žalgiris“ dalyvaus tarptautiniame turnyre, turime žvelgti ir į kitas komandas, kurios dalyvaus tarptautinėse kovose.

LKL pristatė keturis sezono organizavimo planus / DELFI nuotr.

Žinoma, „Žalgirio“ tvarkaraštyje daugiausia rungtynių, šiuo atveju dėtume visas pastangas, kad tas rungtynes nukeltume. Bet jei Eurolyga nuspręstų daryti turnyrą „burbule“, sunku įsivaizduoti, kaip vyktų LKL čempionatas. Lietuvą tai mažiau paveiktų, nei kitas šalis, turinčias po kelias komandas Eurolygoje.

Laukiame, ką nuspręs Eurolygos, kitų tarptautinių turnyrų organizatoriai“, – kalbėjo R. Brazauskas.

„Nerealu kažką padaryti. Tokiu atveju, visos komandos turėtų pasitraukti iš savo nacionalinių čempionatų. Ispanijos, Turkijos, Graikijos klubai yra „surišti“ su didžiuliais finansiniais įsipareigojimais vietiniam čempionatui, TV transliacijos kontraktais.

Tai būtų perversmas, ir ne tik Eurolygoje, taip pat ir kitose sporto šakose. Netikiu, kad nacionaliniai čempionatai galėtų būti sunaikinti“, – pridūrė lygos prezidentas R. Milašius.

Kaukės – ir atsarginiams žaidėjams, ir trenerio asistentams

Vadovaujantis dabartiniais Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nurodymais bei rekomendacijomis, į arenas bus įleidžiami tik žiūrovai, dėvintys apsaugines veido kaukes, o tribūnose vietos bus numatytos išlaikant socialinę distanciją.

Kol kas žiūrovų skaičius arenose nebus ribojamas, tačiau blogėjant epidemiologinei situacijai gali būti priimti nauji sprendimai.

Kaukės bus rekomenduojamos atsarginiams žaidėjams, vyr. trenerio asistentams. Lyga klubams parengė išsamų gidą, kaip žaidėjams, treneriams elgtis, bendrauti prieš mačą ir rungtynių metu.
Jei klube atsirastų užsikrėtęs COVID-19, tokiu atveju visa komanda turėtų būti testuojama ir laikytis 14 dienų izoliacijos. Tokiu atveju tokios komandos rungtynės būtų nukeliamos į vėlesnę datą.

Remigijus Milašius / DELFI nuotr.

Startas – po trijų savaičių

Čempionatas prasidės rugsėjo 19 dieną Vilniuje, kur vyks atidarymo rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ komandų. Tą pačią dieną laukia ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ bei Kėdainių „Nevėžio“ dvikova.

Čempionų titulą ginsiantis Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą jėgas išmėgins rugsėjo 20 dieną, kai namų arenoje susitiks su „Šiaulių“ klubo krepšininkais.

Rugsėjo 20-ąją savo sezoną tarpusavio dvikova pradės ir Panevėžio bei Prienų komandos, kurios dar tą patį mėnesį susikaus ir su praėjusio sezono lyderiais. „CBet“ rugsėjo 22 d. namuose priims „Ryto“ komandą, o „Lietkabelis“ rugsėjo 27 d. Kaune susitiks su „Žalgirio“ krepšininkais.
Pirmoji dvikova tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“ komandų numatyta spalio 25 d.

Preliminariai numatoma, kad reguliarusis „Betsafe–LKL“ sezonas finišuos gegužės 7 dieną. Ketvirtfinaliai bus žaidžiami iki dviejų pergalių, o pusfinaliai – iki trijų laimėjimų. Finalo ir mažojo finalo serijos numatomos gegužės 31- birželio 11 dienomis ir bus žaidžiamos iki trijų pergalių.

Primename, jog kol kas visos būsimo sezono rungtynės planuojamos pagal įprastą formatą ir patvirtintą čempionato tvarkaraštį.

Lietuvoje nauji koronaviruso atvejai pastarosiomis dienomis skaičiuojami dešimtimis. Vienas pagrindinių rodiklių, kuriuo remiantis vertinamas Covid-19 paplitimas šalyse, yra 100 tūkst. gyventojų tenkantis susirgimų skaičius. Šiuo metu, remiantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Lietuvos sergamumo rodiklis siekia 14,7.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2762 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 862 asmenų, 1802 – pasveiko.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA