S. Skvernelis apie naktinių klubų darbo laiko trumpinimą: sprendimai bus padaryti | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis apie naktinių klubų darbo laiko trumpinimą: sprendimai bus padaryti

BNS 2020/08/26 15:18
Asociatyvi / A. Ištuganov ir I. Jonelytės nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad artimiausiu metu sprendimai dėl naktinių klubų darbo laiko trumpinimo, norint sumažinti koronaviruso plitimo grėsmę, bus padaryti, tačiau dar norima tai aptarti su sektoriaus atstovais.

„Užtikrinti saugias sąlygas, kalbant apie naktinius klubus, yra sunkiai įmanoma ir tie sprendimai, vienokiu ar kitokiu atveju, bus padaryti“, – žurnalistams trečiadienį teigė Vyriausybės vadovas.

„Buvo pasiūlyta dar kartą susitikti su sektoriaus atstovais, kad nebūtų šiandien priimtas sprendimas ir šiandien ar rytoj jį reikia įvykdyti“, – pridūrė jis.

Premjero teigimu, naktinių klubų darbo laiko trumpinimas beveik neturės įtakos restoranams ir kavinėms.

„Aš manau, kad restoranams, kavinėms darbo laiko ribojimas bus minimalus arba praktiškai jų nepalies“, – teigė S. Skvernelis.

Apie naktimis veikiančių barų, kavinių darbo laiko trumpinimą šią savaitę užsiminė ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, jis tvirtino, kad tokiose vietose nesilaikoma saugumo reikalavimų.

Šiuo metu naktimis veikiančių kavinių ir barų darbo laikas nėra trumpinamas.

Svarstoma taikyti trumpesnį saviizoliacijos laiką

Vyriausybė artimiausiu metu svarstys galimybes trumpinti privalomos izoliacijos laiką Lietuvos gyventojams, parvykusiems iš koronaviruso paveiktų valstybių, sako premjeras S. Skvernelis. Šiuo metu parvykus iš tokių valstybių būtina dviejų savaičių izoliacija.

„Dėl izoliavimo laiko – šiandien buvo diskusija, mes taip pat artimiausiu metu turėsime sprendimus, kad mūsų turistams, parvykstantiems iš valstybių, atsirastų galimybė būti izoliacijoje trumpesnį laiką, jei bus atliktos papildomos sąlygos, atliktas tam tikrą dieną nuo izoliacijos COVID-19 testas“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Bendros Baltijos šalių taisyklės numato galimybes atvykti užsieniečiams iš Europos Sąjungos ir kai kurių kitų šalių, kur pastarųjų dviejų savaičių sergamumas viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų. Lietuvoje jiems privaloma ne tik izoliuotis atvykus, tačiau taip pat būtina turėti ir neigiamą testą dėl koronaviruso.

Atvykus iš šalių, kur sergamumo rodiklis yra didesnis nei 16, tačiau neviršija 25, Lietuvoje privaloma dviejų savaičių izoliacija.

Latvijos sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad Lietuvai artėjant prie minėto 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų rodiklio, artimiausiu metu gali būti įvesta privaloma izoliacija.

S. Skvernelis sako, kad atskiros išimties Lietuvai vadinamajame „Baltijos burbule“ nebus prašoma, bet neatmeta, kad rodikliai gali būti koreguojami.

„Nemanau, kad mes turėtumėme kalbėti apie išimtis – jokių išimčių ir mes netaikėme ir netaikome, išskyrus kas susiję su tranzitu (…). Jei kažkas iškrinta iš jo (Baltijos burbulo – BNS), tai, vadinasi, iškrinta. Išimtis bus galima taikyti tik jei kriterijai bus keičiami apskritai visose Baltijos valstybėse. Galbūt tas skaičius bus kitoks – ne 16, ne 25 šimtui tūkstančių gyventojų“, – tvirtino premjeras.

Jis pripažino, kad Latvijai ir Estijai lietuviams įvedus prievolę izoliuotis, „Lietuvos turizmas stipriai nukentėtų“. Analogiškų sprendimų dėl kaimynių Lietuva nesvarsto, nes, pasak S. Skvernelio, ten epidemiologinė situacija yra geresnė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA