Rugsėjo mėnesį Kaune duris atvers nauja gimnastikos ir sveikatingumo studija | Kas vyksta Kaune

Rugsėjo mėnesį Kaune duris atvers nauja gimnastikos ir sveikatingumo studija

Organizatorių nuotr.

Kaune veiklą pradeda unikali gimnastikos ir sveikatingumo studija „ELITE“. Studijos įkūrėjos Giedrė Klivečkienė ir Kristina Umaraitė yra buvusios gimnastės, ne kartą atstovavusios Lietuvą Europos bei Pausaulio čempionatuose, siekiančios savo patirtimi pasidalinti ne tik su būsimais čempionais, bet ir su visais norinčiais sportuoti, gerai jaustis bei išmokti gimnastikos subtilybių. Sportininkės studiją įkūrė moderniose,360 kv.m. dydžio gimnastikos studijai pritaikytose patalpose, Savanorių pr. 419.

Idėja įkurti gimnastikos studiją gimė siekiant skatinti jaunimo fizinį aktyvumą ir populiarinti gimnastikos sporto šaką. Trenerės ir anksčiau vedė užsiėmimus skirtinguose klubuose, tačiau galimybė sukurti nuosavą, būtent gimnastikai pritaikytą erdvę suvienijo jas bendram tikslui.

Gimnastikos studija padalinta į kelias zonas. Vienoje jų lankytojų lauks kruopščiai atrinkta įranga skirta akrobatikos, sportinės gimnastikos elementų mokymui, o kitoje erdvėje įrengta gimnastikos aikštelė pritaikyta choreografijos bei aerobinės gimnastikos užsiėmimams.

Studijos įkūrėjos bei trenerės Giedrė Klivečkienė ir Kristina Umaraitė / Organizatorių nuotr.

Erdviose patalpose bus organizuojami trijų rūšių užsiėmimai vaikams ir jaunimui. Užsiėmimams bus renkamos net aštuonios atskiros grupės, todėl registruotis gali visi norintys, nepriklausomai nuo fizinio pajėgumo lygmens.

Pagrindinės užsiėmimų kryptys:

– Lavinamoji gimnastika. Ši treniruotė skirta mažiesiems sportininkams (4 – 6 m.). Treniruočių metu vaikai lavina lankstumą, koordinaciją, jėgą bei ištvermę, bei yra mokomi gimnastikos ir akrobatikos pagrindų.

– Akrobatika. Šios treniruotės skirtos jaunimui nuo 7 iki 16 m. norinčiam išmokti įvairių akrobatikos elementų, tokių kaip kūlversčiai, persivertimai pirmyn/atgal, salto ir pan. Taip pat dėmesys skiriamas lankstumui, kūno raumenų stiprinimui ir taisyklingos laikysenos formavimui.

Gimnastikos ir sveikatingumo studija „ELITE“ / Organizatorių nuotr.

– Aerobinė gimnastika. Į šias treniruotes vaikai priimami nuo 7 iki 11 metų amžiaus. Treniruočių metu sportininkai yra ruošiami nacionalinio arba tarptautinio lygio aerobinės gimnastikos varžyboms.

Studijos įkūrėjos domisi įvairiomis gimnastikos atšakomis bei aktyviai propaguoja šį sportą. „Priklausome Lietuvos aerobikos federacijai, nuolat dalyvaujame varžybose, stovyklose ir tiesiog tuo gyvename. Džiaugiamės, kad nuo šiol turėsime visas galimybes siekti dar aukštesnių rezultatų pamėgtoje srityje“, – džiaugiasi K. Umaraitė.

Gimnastikos ir sveikatingumo studija „ELITE“ / Organizatorių nuotr.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų klube sportuos net 5 gimnastės, jau priklausančios Lietuvos rinktinei ir vykstančios į Pasaulio ar Europos čempionatus. Tačiau norime pabrėžti, kad gimnastika nėra tik profesionalus sportas ir ja gali užsiimti kiekvienas! Ši sporto šaka turi didžiulį pranašumą, nes joje lavinami visi su sveikata susiję komponentai – lankstumas, širdies ir kraujagyslių sistemos pajėgumas, kūno kompozicija, raumenų jėga ir ištvermė. Lauksime jūsų prisijungiant prie mūsų komandos“, – teigia G. Klivečkienė.

Išbandyti gimnastiką kauniečiai bei miesto svečiai gali adresu Savanorių pr. 419. Norintysapsilankyti pas mus jau dabar gali registruotis internetinėje svetainėje, „Facebook“ paskyroje arba paskambinę telefonais +37063978800, +37069025387.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA