Palemono keramikos gamykloje sunaikinta kontrabanda: supleškėjo beveik 80 tūkst. pakelių cigarečių | Kas vyksta Kaune

Palemono keramikos gamykloje sunaikinta kontrabanda: supleškėjo beveik 80 tūkst. pakelių cigarečių

Kauno apskr. VPK nuotr.

Vakar, rugpjūčio 25 d., Palemono keramikos gamykloje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) darbuotojai sunaikino 78 522 pakelius kontrabandinių cigarečių.

Nelegaliai į Lietuvą atgabenti rūkalai buvo sudeginti prižiūrint specialiai iš kelių institucijų atstovų sudarytai komisijai, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Kontrabandinės cigaretės į pareigūnų rankas pateko iš įvairių Kauno apskrities vietų. Kauno apskr. VPK Imuniteto valdybos vyriausiasis tyrėjas A. Brazinskas pasakoja, kad kontrabandos naikinimas – ilga ir sudėtinga procedūra: „Sulaikytos kontrabandinės prekės sandėliuojamos ir naikinamos tik tada, kuomet teismas priima atitinkamą sprendimą.“

[galerija kiek=”8″]

Jo teigimu, šiame procese visada vadovaujamasi nustatytais teisės aktais, kurie apibrėžia sunaikinimo procedūrą. Šįkart sunaikintos ir sudegintos įvairių rūšių cigaretės be Lietuvos Respublikos akcizinių ženklų: „Minsk“, „Fest“, „Korona“, „LD“, „NZ Gold“ ir kt.

Procesą taip pat prižiūrėjo atstovai iš Lietuvos muitinės, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos. Kauno apskr. VPK tokie naikinimai atliekami vidutiniškai 2-3 kartus per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA